Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Akcijom „Katruže za Katružu“ prikupljeno 23.618,30 kuna

Datum objave: 11. lipnja 2019.

Međimurska zaklada solidarnosti „Katruža“ u okviru svojih aktivnosti i ove je godine organizirala tradicionalnu akciju „Katruže za Katružu“ koja se odvijala u Čakovcu, Prelogu, Murskom Središću, Nedelišću, Belici, Svetoj Mariji i Pribislavcu.
Humanitarna prodaja cvijeća započela je 11. svibnja 2019. godine u Murskom Središću, gdje su članice tamošnjeg Društva žena prikupile 3.920,00 kuna. Tjedan dana kasnije Udruga žena Nedelišće u svom je mjestu prikupila 1.110,00 kuna, dok su aktivistice „Katruže“ u Svetoj Mariji prikupile 2.568,70 kuna. Katruže su prodavane i u Čakovcu, a prodaju su podržale članice i članovi Kulturno-umjetničkog društva „Mačkovec“ i Društva žena Gornji Kraljevec. Donacijama je prikupljeno 6.527,60 kuna. Istoga dana Udruga žena Općine Belica prikupila je 2.220,00 kuna. Angažirala se i Udruga žena „Magnolija“ te u Pribislavcu prikupila 777,00 kuna. Posljednja akcija održana je 1. lipnja 2019. u Prelogu, gdje su članice Udruge žena „Priločko srce“ prikupile 6.110,00 kuna. U akciju su se uključili i djelatnici Međimurske županije koji su prikupili 385,00 kuna. 
Ukupno je prikupljeno 23.618,30 kuna
„Zahvaljujemo svima koji su poklonili katruže te svima koji su donacijom cvijet katruže odnijeli u svoj dom, kao i dragim ljudima koji su sudjelovali u provođenje akcije. Hvala učenicima i djelatnicima osnovnih škola u Šenkovcu, Strahonincu, Maloj Subotici i Pribislavcu, Udruzi žena Stanetinec te Gradskoj kavani Čakovec. Hvala i medijima koji rad „Katruže“ prate već devetnaest godina. Međimurci su još jednom pokazali humanost i dobrotu te pomogli onima kojima je to najpotrebnije - bolesnima s područja Međimurske županije.“, poručuju iz Međimurska zaklada solidarnosti „Katruža“.


               

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content