Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

18. olimpijski festival dječjih vrtića okupio 600-tinjak djece

Datum objave: 24. svibnja 2019.

Mališani iz 15 dječjih vrtića s područja Međimurske županije okupili su se na stadionu SRC-a Mladost na 18. izdanju Olimpijskog festivala dječjih vrtića. Oko 600-tinjak djece natjecalo se u 5 disciplina - mali nogomet, bacanje loptice, trčanje na 25 metara, štafeta 4×25 metara i skok u dalj, a samu manifestaciju organizirala je Zajednica sportskih udruga i saveza Međimurske županije.
Mališane iz dječjih vrtića,pozdravio je župan Međimurske županije Matija Posavec koji je ujedno i otvorio natjecanje zajedno s gradonačelnikom Grada Čakovca Stjepanom Kovačem i predsjednikom Zajednice sportskih udruga i saveza Međimurske županije Matom Kljajićem. Olimpijsku zastavu nosili su prošlogodišnji pobjednici Olimpijade, mališani iz Dječjeg vrtića Ftičeki – David Patarčec, Jakov Horvat, Ivano Gudlin, Ema Čevizović, Vita Andrašec i Karla Karmar, a olimpijski plamen imao je priliku nositi po jedan predstavnik svakog vrtića.
Najvažnija poruka koja se želi prenijeti djeci od najmlađe dobi je pozitivan utjecaj i vrijednosti sporta. „Nije važno pobijediti već sudjelovati i boriti se časno.“, poručili su organizatori. Kroz igru i sportske aktivnosti djeca imaju priliku stvarati prijateljstva i zdrave navike života. Dječji vrtić Cipelica pokazao se najboljim u malonogometnim i atletskim aktivnostima te je proglašen ukupnim pobjednikom Olimpijade.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content