Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Čakovec po peti put okupljalište IT stručnjaka – otvorena Weblica

Datum objave: 11. svibnja 2019.

Više od 250 IT stručnjaka okupilo se u Čakovcu, na petoj Weblici – tehnološkoj konferenciji namijenjenoj developerima, dizajnerima, stratezima, growth-hackerima, business developerima i svima ostalima koji pripadaju nekoj od brojnih profesija koje se susreću u IT industriji.
Pokretači stručnog okupljanja su Čakovčani Davor Tarandek, Nikica Tarandek Velimir Sanjković, čija je početna misija bila organizirati tradicionalno okupljanje stručnjaka i entuzijasta iz područja IT sektora i web tehnologija, da bi se nakon pet godina broj sudionika utrostručio, a Weblica postala najveće događanje takve vrste u sjeverozapadnoj Hrvatskoj.
Na svečanosti otvorenja u zgradi Scheier stručnjacima su se obratili župan Međimurske županije Matija Posavec i gradonačelnik Čakovca Stjepan Kovač, a događaj nije propustio predsjednik Skupštine Međimurske županije Mladen Novak, i sam vlasnik informatičke tvrtke.
„Danas je veliki dan za naš kraj, ali i za vašu struku. Čestitam trojcu koji je prepoznao projekt za koji je u početku trebalo mnogo hrabrosti, no kada imate uvjerenje da u maloj sredini možete učiniti velike stvari, nekoliko godina kasnije dogodi se da uspijete okupiti 250 stručnjaka iz sektora kojeg i mi u Međimurskoj županiji nastojimo jačati. To činimo kroz Tehnološko-inovacijski centar, „Školu mladih programera“ u suradnji s udrugom „Mladi informatičari Strahoninca“ te kroz  informatički cluster koji razvijamo. Institucionalno i programski mnogo se ulaže u taj segment“, poručio je župan Posavec.
Gradonačelnik Stjepan Kovač pozdravio je 5. po redu izdanje Weblice te izjavio kako će ovakve ideje uvijek naići na interes u Čakovcu. „Tvrtke iz IT sektora ostvaraju visoke dohotke i plaće u njima su daleko iznad prosjeka“, naglasio je Kovač dodavši kako je prava rijetkost da se toliko IT stručnjaka nađe na mjestu koje nije virtualno.
Uz konferenciju odvijaju se i popratni događaji poput 24-satnog hackathona Hacklice i radionice o web tehnologijama pod nazivom Worklica.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content