Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Inovativnost, kreativnost i razvoj prepoznati kroz Socijalnu Zadrugu Humana Nova

Datum objave: 19. travnja 2019.

Poslovni koncept Zadruge Humane Nove jedinstven je u svijetu jer integrira sve djelatnosti vezane uz recikliranje tekstila, a zadrugu Humana Nova čini jedinom „Zero Waste“ organizacijom koja se bavi gospodarenjem otpadom, a čije poslovanje se prenosi u Zagreb te Istru.
Potpisivanjem ugovora direktora Fonda za zaštitu okoliša i energetske učinkovitosti Dubravka Ponoša i upravitelja Zadruge Humana Nova Čakovec Ivana Božića čija je vrijednost 241.630,00 kuna, a kojeg sa 40% sufinancira Fond, potvrđena je višegodišnja vizija Zadruge Humana Nova. „Prijavili smo dva projekta koji su odobreni, a to je širenje modela sakupljanja tekstila po kućanstvima u Čakovcu i Varaždinu vrijednosti 98.630,00 kn te razvoj i dizajn 5 novih tekstilnih proizvoda od starog tekstila čija je vrijednost 143.000,00 kuna koji će se integrirati u svakodnevni rad Zadruge, a ujedno omogućavaju nove inovativne pristupe rješavanja tekstilnog otpada. Cilj Humane Nove je da postane regionalni, međudržavni Centar za inovativna rješenja nekih od prioritetnih ekoloških pitanja te radne integracije i stoga zahvaljujem i županu Posavcu na kontinuiranoj podršci te što je prepoznao naš rad i djelovanje“, rekao je upravitelj Zaklade Humana Nova Ivan Božić.
Ovo je hvalevrijedan projekt, a mi u Fondu podržavamo cirkularnu ekonomiju, socijalno poduzetništvo. Ovo nije naša prva, a niti posljednja suradnja, a rad Zadruge Humana Nova pratit ćemo i u budućnosti“, rekao je oduševljen Dubravko Ponoš koji je i obišao sjedište Zadruge.
Socijalna Zadruga Humana Nova je stabilan i respektabilan gospodarski subjekt koji bilježi rast prihoda i zaposlenih dok istovremeno radi sa najranjivijim i marginaliziranim društvenim skupinama i to na rješavanju ekoloških i socijalnih problema zajednice. „Jedina je Socijalna Zadruga u Republici Hrvatskoj koja zapošljava 60% osoba s invaliditetom, prepoznata je važnost socijalnog poduzetništva koji kroz svakodnevni rad i ulaganja na profesionalan, inovativan i održiv pristup sa sustavnim promjenama nadilaze sve nedostatke tržišta i to implementiraju kroz dane mogućnosti. Ponosan sam što je Humana Nova upravo u Međimurskoj županiji odakle šaljemo snažnu poruku humanosti, solidarnosti koje živimo u Međimurju. Fond je to prepoznao, a Humana Nova i 28 zaposlenih imaju daljnju podršku i suradnju Međimurske županije“, rekao je međimurski župan Matija Posavec.
Spomenimo da je Zadruga Humana Nova prepoznata i u 2016. godini kada je proglašena kao „Ponos Hrvatske“, također je u top 15 poduzeća u Europi za radnu integraciju (Ensie Network), a u 2018. godini proglašeni su kao vodeće 3 najutjecajnije organizacije u regiji. Posljednje, značajno priznanje za top 3 najposlodavca za osobe sa invaliditetom u Republici Hrvatskoj, primit će u svibnju ove godine.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content