Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Zaklada Katruža predstavila izložbu doniranih radova

Datum objave: 16. travnja 2019.

U organizaciji Međimurske zaklade solidarnosti "Katruža" u ponedjeljak, 15. travnja u zgradi Scheier otvorena je izložba doniranih slika i radova koji su nastali na inicijativu Mjesnog odbora Hemuševec i Likovne udruge donjeg Međimurja. Početkom rujna 2018. godine u Hemuševcu je organizirana likovna kolonija. Idejni začetnik akcije bio je Mjesni odbor Hemuševec, a član Mjesnog odbora Zdravko Repalaust poručio je kako su s radošću ugostili umjetnike: "Hemuševec je malo mjesto, ali puno dobrih ljudi te ni trena nismo dvojili o organiziranju ove akcije, kao ni da će donirani radovi ići Zakladi Katruža."
Četrnaest umjetnika Likovne udruge donjeg Međimurja darovalo je svoje radove Katruži, a to su: Vera Lipović, Pavao RužmanFranjo Ružman-BrkoNada GorupićBožena HajdarovićStanko Padarić, Jelena KramarDragutin HajdarovićFranjo Mustač MedarovStanko SabolMirjana VargaMladen ŠpoljarićMiljenko Kranjčec i Zvonimir Dolenec. Ovo nije prva suradnja Likovne udruge i Katruže, kako je naglasio zamjenik predsjednika Likovne udruge Franjo Ružman-Brko, a već je dogovorena i sljedeća suradnja s Mjesnim odborom Hemuševec. Uz njih, svoje radove Katruži donirali su Rudi Stančin iz Preloga, Zvonko Živčec iz Svetog Martina na Muri, obitelj Horvat iz Slakovca i Umjetničko-likovna udruga "Slika" Goričan. Dvadeset i dva rada bit će izložena u zgradi Scheier tijekom tjedna, a sredstva od njihove prodaje usmjerit će se potrebitim sugrađanima za liječenje, rehabilitaciju, transplantacije, nabave pomagala i lijekova u slučajevima kada zdravstveno osiguranje ne podmiruje troškove.
"Više od 5 milijuna kuna tijekom 19 godina rada Zaklade Katruža usmjereno je prema velikom broju naših sugrađanki i sugrađana, onima kojima je to najpotrebnije. Solidarnost i humanost koju Međimurci iskazuju je nemjerljiva, a svaka pomoć i doprinos znače jako puno. Svojim djelovanjem Zaklada Katruža je spasila mnoge živote te ne stajemo u radu već se zajedničkim snagama trudimo dalje.", rekao je župan Međimurske županije i upravitelj Međimurske zaklade solidarnosti "Katruža" Matija Posavec te zahvalio svima koji su se uključili u akciju, ali i svima koji na bilo koji način pomaže radu Katruže.
Otvorenju izložbe prisustvovali su brojni građani, a Etno duo Goga i Željko obogatili su svečanost glazbenim nastupom.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content