Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Memorijalna utrka "Željko Murk" okupila stotinjak trkača

Datum objave: 16. veljače 2019.

Drugu godinu za redom održana je Memorijalna utrka "Željko Murk", posvećena tragično preminulom djelatniku MUP-a Čakovec. Više od stotinjak trkača okupilo se ispred objekta UHVIDR-e kod jezera na Dravi u Gornjem Kuršancu, gdje su se u dvije kategorije natjecali u utrci dugoj 7,5 kilometara. Utrka je održana u organizaciji Policijske uprave međimurske, Udruge IPA Međimurje, Udruge hrvatskih vojnih invalida Domovinskog rata – Čakovec i Atletskog kluba Međimurje uz pomoć Općine Nedelišće, a prihod od kotizacija namijenjen je Zakladi policijske solidarnosti za pomoć potrebitim policajcima. Predsjednik Policijske udruge IPA Međimurje Darko Dragičević istaknuo je da utrka u čast poginulom Željku Murku okuplja policajce, vatrogasce, vojsku i građanstvo te ga posebno veseli što se uključuje sve više trkača. Svojim dolaskom utrku su podržali i župan Međimurske županije Matija Posavec i načelnik PU međimurske Ivan Sokač.
Mladen Ignac i Martina Bezek najbrži
U kategoriji građanstvo muškarci prva tri mjesta izborili su Mladen Ignac, Saša Horvat i Dinko Solić, a u kategoriji muškarci policija, vojska i vatrogasci Darko Petak, Nikica Vrabac i Mladen Žimbrek. Kod žena u kategoriji građanstva najbolje rezultate ostvarile su Martina Bezek, Paula Šimunčić i Anica Lacković, a u kategoriji policija, vojska i vatrogasci Sanja Đapić Štriga, Valentina Županić i Tatjana Šolaja.
Spomenimo da se u petak, 15. veljače održao Memorijalni malonogometni turnir "Željko Murk" na kojem je sudjelovalo 8 ekipa, među kojima i ekipa Međimurske županije.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content