Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Ostvarenjem sna Dejana Levačića - pokretača brenda Levy parfumes sada je moguće i pomirisati Međimurje

Datum objave: 16. prosinca 2018.

U subotu 15.prosinca 2018. godine u Čakovcu je predstavljen najveći parfem na svijetu kojim se pokušava ući u Guinnessovu knjigu rekorda.
Predstavljanju je nazočio i župan Međimurske županije Matija Posavec, zamjenica župana Sandra Herman te voditelj TZMŽ Rudi Grula.
Dejan Levačić je 2016. godine započeo s procesom kreiranja parfema temeljenog na u Europi jedinstvenoj kulturnoj baštini - ispiranju zlata na rijeci Dravi.
Parfem "Gold" zapremnine je 630 litara njime pliva 500.000 zlatnih listića 24-karatnog zlata, a glavna nota je šafran. Jedinstvena bočica parfema vrijedna je 10 milijuna kuna, a predstavljanje najveće boce parfema organizirano je u suradnji s Turističkom zajednicom Međimurske županije.
Nakon što je kreiran, parfem je dvije godine "zrio" na više lokacija rijeke Drave. " Određena dubina, kontrolirani uvijeti, stalna kontrola parfema, čista i netaknuta međimurska priroda stvorili su parfem Gold" - kazao je Dejan Levačić.
Na tržištu se svake godine pojavi oko 350 novih parfema, a Međimurje je zasigurno jedna od rijetkih ili jedina regija na svijetu na čijoj je tradicijskoj baštini, na jedinstven način stvoren parfem te će se nakon ove promocije Međimurje doslovce moći i pomirisati što će zasigurno pridonijeti daljnjoj uspješnoj turističkoj promociji Međimurja.
 

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content