Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Održan koncert „Roditelji, djeca i zajednica za MURID“

Datum objave: 13. prosinca 2018.

U prepunom Centru za kulturu u Čakovcu, održan je još jedan tradicionalni koncert „Roditelji, djeca i zajednica za MURID“. U više od dva sata trajanja koncerta, osjetio se ponos, solidarnost i pokretačka snaga MURID-a koje je upravo ono što najtočnije opisuje Međimursku udrugu za ranu intervenciju u djetinjstvu.
Više od 1316 sati volonterskog doprinosa,  preko 300 djece, 620 roditelja, 2200 djedova i baka, više od 200 braće i sestara, brojni aktivisti, volonteri, osnovne i srednje škole, učilišta, svi su oni na svakodnevnoj razini jedan dio kotačića koji ih pokreće. MURID-ova intervencija u djetinjstvu u dnevnim i tjednim tretmanima skrbi o djeci s razvojnim rizicima i teškoćama kao što su teškoće autističkog spektra, Down sindrom, usporeni govorno – jezični razvoj, višestruke teškoće, neurorizici i senzorna oštećenja.  Kroz godinu se u MURID-ovu savjetovalište obrati 200-tinjak roditelja koji osjete zabrinutost, trebaju savjet, podršku ili rehabilitacijski proces za svoje dijete. Posebnost održanog koncerta jest što njega organiziraju upravo MURID-ovi roditelji čija su djeca korisnici rehabilitacijskog programa.
Hrabrost da se uvedu inovativne stvari u svakodnevni rad te da nemoguće postane moguće, poniznost svih djelatnika uključenih u rad, te stručna i brza procjena, vizija su MURID-a. Ali unatoč tome, zajedničkom sinergijom Međimurske županije, gradova, općina i brojnih ljudi dobre volje mijenja se socijalna kultura Županije te se potvrđuje da je Međimurje zajednica koja brine o onima kojima je najpotrebnije.
Gosti na sada već tradicionalnom koncertu bili su Marija Jambrošić, Ana Leona Lončar, Rebeca Posavec, Zodiac band, Željko Kermek Kerma, Željko Krušlin Kruška, Tragovi, Zsa Zsa, Ljubavnici, Učiteljice i Kumovi, a ujedno je tijekom koncerta prikazan film „Tolerancija“ čija je autorica Rebeka Košak. Voditelj programa bio je Miljenko Ovčar.
Unatoč svim izazovima s kojima se susrećemo, preprekama i brzom načinu života, brojne Međimurke i Međimurci danas su još jednom plemenito djelovali te pokazali da u srcima imamo moć i snagu da stvorimo svijet i zajednicu kakvu želimo i hvala Vam na tome,“ rekla je Silvija Pucko izvršna direktorica MURID-a.
Svoju podršku tradicionalnom koncertu dali su i župan Međimurske županije Matija Posavec sa zamjenicom Sandrom Herman, te pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb u Međimurskoj županiji Sonja Tošić Grlač.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content