Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Radionica „Organiziranje radnih procesa“ u okviru Projekta „Povećanje efikasnosti i održivosti rada gospodarsko-socijalnih vijeća Bjelovarsko-bilogorske županije, Međimurske županije i Varaždinske županije“

Datum objave: 28. studenoga 2018.

U Varaždinu je 20. studenog  2018. godine održana radionica  „Organiziranje radnih procesa“ u okviru  projekta „Povećanje efikasnosti  i održivosti rada gospodarsko-socijalnih vijeća Bjelovarsko-bilogorske, Međimurske i Varaždinske županije“.
Gospodarsko-socijalna vijeća triju županija  predstavljali su  zamjenici župana  Josip Grivec iz Međimurske županije,  Bojana Hribljan  iz Bjelovarsko-bilogorske županije i  Robert Vugrin iz Varaždinske županije.  Svi su oni istaknuli   važnost Projekta za sve tri županije i za njihova Gospodarsko-socijalna vijeća.
Na radionici je bilo riječi o značaju organiziranja radnih procesa, o čemu su govorile dr.sc. Marina Klačmer Čalopa i dr.sc. Nina Begičević Ređep s Fakulteta organizacije i informatike Varaždin.
Naglašeno je da se načini na koje danas funkcioniraju uspješna poduzeća i uspješni zaposlenici  radikalno razlikuju od načina na koji se poslovalo i radilo prije desetak godina. Gospodarski subjekti funkcioniraju u stalno promjenjivom poslovnom okruženju i tradicionalne modele poslovanja pregazilo je vrijeme, nove tehnologije i  automatizacija poslova.  Nove generacije zaposlenika neće biti ograničene državnim granicama,  a automatizacija poslova  preuzeti će dobar dio radnih mjesta, no otvarati će  se i mnoga nova.  Vrlo je teško predvidjeti kakvi nas novi poslovni modeli očekuju u budućnosti pa je zbog toga potrebno ojačati ljudske resurse  kako bi bili spremni za ono što nam donosi sutra.  Trebati će znati iskoristiti ljudske potencijale jer su za inovacije u poslovanju  potrebni   ljudi, znanja i vještine.
Poslovanje gospodarskih subjekata odvija se danas u uvjetima velike i jake konkurencije, posebno zbog zahtjeva za smanjenjem troškova poslovanja i  stvaranja  vrlo velike kvalitete roba i usluga.  Pored toga, gospodarski subjekti izloženi su učestalim promjenama zakonskih okvira poslovanja i nedostatku  stručne radne snage što dodatno  otežava njihov rad.  Gospodarski subjekti zbog svega toga postaju sve više prilagodljivi tržištu, a upravljanje ljudskim potencijalima nalagat će agilan način poslovanja – osnivanje multidisciplinarnih timova koji će se brzo formirati, ali i brzo  raspuštati.
Poseban naglasak na radionici  stavljen je na ljudske  resurse. Zaposlenici  utječu na uspješnost poslovanja  što podrazumijeva  sigurno zaposlenje, ako zaposlenik dobro radi,  odabir pravih ljudi za svako radno mjesdto, vrednovanje i nagrađivanje  dobrog rada i  jednakost i pravednost.  Uspješne organizacije nisu rezultat slučajnosti,  one imaju jasno definiranu  misiju, viziju  strateške ciljeve  čime se moraju voditi svi zaposlenici.
Projekta „Povećanje efikasnosti  i održivosti rada gospodarsko-socijalnih vijeća Bjelovarsko-bilogorske županije, Međimurske županije i Varaždinske županije“ vrijedan je 962.987,25 kuna  bespovratnih europskih sredstava.
Prijavitelj projekta je Bjelovarsko-bilogorska županija,  a  partneri su Međimurska  i Varaždinska županija te Nezavisni sindikat zaposlenih u srednjim školama Hrvatske.
 


 

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content