Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Hrvatska je svjetski prvak na 20. Svjetskom prvenstvu u ribolovu za invalide!

Datum objave: 18. lipnja 2018.

U nedjelju je upriličena svečana završnica trostrukog Svjetskog prvenstva koje se proteklih dana održalo u Međimurju. Najveći broj ribolovaca u povijesti, preko 350 natjecatelja, 19 zemalja iz cijeloga svijeta, okupilo se na 20. Svjetskom prvenstvu u ribolovu za invalide, 11. Svjetskom prvenstvu za veterane i 1. Svjetskom prvenstvu u kategoriji veterana – Masters. Popunjeni smještajni kapaciteti, oko 1500 osoba iz pratećeg osoblja uz natjecatelje, te više tisuća posjetitelja bodrili su ekipe i pojedince na lokacijama uz rijeku Muru u Svetom Martinu na Muri, Podturnu i Selnici.
Prema riječima predsjednika Svjetske ribolovne federacije Claudia Matteolija,  predsjednika hrvatskog paraolimpijskog odbora Ratka Kovačića, predsjednika Hrvatskog sportskog ribolovnog saveza Vladimira Severa i potpredsjednika Međunarodne sportske Ribolovne Federacije Rolanda Marka, organizatori su se pobrinuli kako bi se ekipe natjecale u jednim od najljepših staza u Europi.
Na 20. Svjetskom prvenstvu u ribolovu za invalide, svjetski prvak je Hrvatska. Ekipno je reprezentacija Hrvatske osvojila zlato, reprezentacija Italije srebro, a Engleska broncu. Pojedinačno, član hrvatske  reprezentacije Nikola Geček osvojio je zlato, reprezentativac Slovenije srebro, a bronca je otišla u Englesku.
Na 11. Svjetskom prvenstvu za veterane ekipno je zlato osvojila reprezentacija Mađarske, srebro Italija a broncu Engleska, dok je u pojedinačnim natjecanjima zlato osvojio predstavnik Italije, srebro Engleske, a broncu Mađarske.
Premijerno 1. Svjetsko prvenstvo u kategoriji veterana – Masters u ekipnom natjecanju je najuspješnije bilo za reprezentaciju Francuske, koja je osvojila zlato, reprezentacija Engleske je osvojila srebro, a bronca je otišla u Češku. U pojedinačnom natjecanju zlato je osvojio predstavnik Srbije, srebro Francuske, a broncu predstavnik Engleske.
Na završnoj svečanosti svim sudionicima se obratio župan Međimurske županije Matija Posavec čestitavši nagrađenima ali i svima na sudjelovanju. „Vjerujem kako ste zadovoljni Međimurjem, uređenošću staza, gostoljubivosti naših ljudi i cjelokupnoj organizaciji. Ponesite lijepe uspomene iz Međimurja i vratite nam se opet“  poručio je Posavec, u ime, nazočnih načelnika općina – domaćina, Dražena Črnčeca, načelnika Općine Sveti Martin na Muri, Ervina Vičevića, načelnika Općine Selnica, Perice Hajdarovića, načelnika Općine Podturen i Dražena Srpaka, gradonačelnika Murskog Središća.
Najveće zahvale na odličnoj organizaciji, promociji Međimurja i sposobnosti da sve prođe u najboljem redu idu vrijednim volonterima iz Saveza sportskih ribolovnih društava Međimurske županije na čelu sa Zoranom Pfeiferom kojemu je osobno zahvalio i čestitao prvi čovjek FIPS-e (Svjetske ribolovne organizacije) Claudio Mateolli.
[ngg_images source="galleries" container_ids="1652" display_type="photocrati-nextgen_basic_thumbnails" override_thumbnail_settings="1" thumbnail_width="120" thumbnail_height="90" thumbnail_crop="1" images_per_page="100" number_of_columns="0" ajax_pagination="0" show_all_in_lightbox="0" use_imagebrowser_effect="0" show_slideshow_link="0" slideshow_link_text="[Prikaz slika]" order_by="imagedate" order_direction="DESC" returns="included" maximum_entity_count="500"]

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content