Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Kreću radovi na rekonstrukciji Županijske bolnice vrijedni preko 30 milijuna kuna

Datum objave: 13. lipnja 2018.

U Županijskoj bolnici Čakovec, u srijedu, 13.lipnja, upriličeno je potpisivanje Ugovora o rekonstrukciji i opremanju prostora Županijske bolnice Čakovec kako bi se poboljšala učinkovitost i pristup dnevnoj bolnici te dnevnoj kirurgiji. Riječ je o drugoj službenoj konferenciji u sklopu provedbe projekta kojom je planirano potpisivanje ugovora za građevinske radove na rekonstrukciji i dogradnji objekta Paviljon III u koji će se nakon izvršenih radova smjestiti Odjel za fizikalnu terapiju, Centralna dnevna bolnica s kemoterapijom, Odjel za psihijatriju i Psihijatrijska dnevna bolnica. Nakon provedenog postupka javne nabave za građevinske radove, najpovoljnija ponuda je bila ponuda ponuditelja Đurkin d.o.o. čija je predstavnica, Maja Đurkin potpisala Ugovor sa ravnateljem Županijske bolnice dr.Robertom Grudićem.
Ukupna vrijednost radova je 30.658.153,71 kuna sa PDV-om. Navedeni iznos će se financirati putem EU fondova i iz proračuna Međimurske županije.
Ravnatelj Grudić istaknuo je kako se radi o novim, modernijim i kvalitetnijim uvjetima za pacijente dnevne bolnice i dnevne kirurgije te osoblja Županijske bolnice Čakovec. „U nove prostore će se preseliti fizikalna terapija, koja sada djeluje u podrumskim prostorijama, seli se i dnevna bolnica koja pak radi iznad svih mogućih kapaciteta. Napokon će u obnovljenu zgradu „stare interne“ preseliti i psihijatrija koja radi u derutnim prostorima tzv. „Feštetićeve zgrade“. Nakon preseljenja, dobit ćemo i ono što još nikad nismo imali, dnevnu psihijatriju.“
Predstavnica izvođača radova, Maja Đurkin, rekla je kako radovi na objektu započinju u roku od 8 dana od dana potpisa ugovora, dok je rok za izvršenje radova godinu i pol dana.
Župan Međimurske županije Matija Posavec naglasio je kako je ovo samo dio ulaganja u zdravstveni sustav Međimurja koji je najveći u povijesti, ali i primjer kvalitetnog iskorištavanja europskih fondova. „Ovaj projekt vrijednosti je 65 milijuna kuna, 32 milijuna pripasti će građevinskim radovima, a ostatak na najmoderniju medicinsku opremu u duhu odgovornosti prema našem stanovništvu od kojih se njih 84% liječi u ŽB u Čakovcu. Trenutačno smo u najvećem izazovu da se svi ugovori pripreme i potpišu u što kraćem razdoblju te težimo da svi radovi budu na vrijeme odrađeni vrlo kvalitetno i ekspeditivno te da pacijenti imaju najbolje moguće uvjete. Želja nam je budućim generacijama ostaviti jedan od najmodernijih zdravstvenih sustava koje definitivno naša Županija zaslužuje“.
Županijska bolnica Čakovec će u naredne 3 godine rekonstruirati i dograditi objekt Paviljon 3, javnosti poznat kao „stara interna“ u koji će se smjestiti Odjel za fizikalnu terapiju, Centralna dnevna bolnica s kemoterapijom, Odjel za psihijatriju i Psihijatrijska dnevna bolnica te će rekonstruirati i obnoviti odjel Kirurgije I. Vrijednost ukupnih građevinskih radova procijenjena je na 32.095.306,31 kn.
Uz građevinske radove na rekonstrukciji i dogradnji objekta Paviljon 3 te rekonstrukciji odjela Kirurgije I, odjeli Županijske bolnice Čakovec će se opremiti visokokvalitetnom  i suvremenom medicinskom opremom u ukupnom iznosu od 30.787.372,76 kn koja će biti u potpunosti prilagođena potrebama pacijenata. Poboljšanim prostornim uvjetima i osuvremenjivanjem opreme ostvarit će se viša kvaliteta zdravstvene usluge, povećat će se učinkovitost rada te će se time skratiti i vrijeme čekanja na terapiju, a što će u konačnici imati pozitivan utjecaj na sveukupnu dobrobit pacijenata. Vodila se briga i o osobama s poteškoćama, konkretno o slijepim i slabovidnim osobama, pa će tako dio odobrenih bespovratnih sredstava biti namijenjen kako bi se i takvoj populaciji u najvećoj mogućoj mjeri olakšao boravak u bolnici.
Svečanosti potpisivanja prisustvovali su predsjednik skupštine Međimurske županije Mladen Novak, zamjenica ravnatelja Županijske bolnice Čakovec dr.sc. Sandra Oslaković dr.med.,spec.transfuzijske medicine, zamjenica direktorice za strateško planiranje i strateške projekte u REDEA-i Ana Kralj, voditeljica Odjela za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju Gordana Balent,dr.med., spec. fizikalne medicine,  voditelj Odjela za psihijatriju Živko Mišević, dr.med.,spec.psihijatrije, subspec alkoholizma i drugih ovisnosti, voditelj Centralne dnevne bolnice s kemoterapijom  Mislav Čonkaš, dr.med. spec.interne medicine, subspec. internističke onkologije, pročelnik UO za obrazovanje, kulturu i sport Međimurske županije Branko Sušec te glavna sestra Centralne dnevne bolnice s kemoterapijom Božena Kapitarić.
[ngg_images source="galleries" container_ids="1645" display_type="photocrati-nextgen_basic_thumbnails" override_thumbnail_settings="1" thumbnail_width="120" thumbnail_height="90" thumbnail_crop="1" images_per_page="100" number_of_columns="0" ajax_pagination="0" show_all_in_lightbox="0" use_imagebrowser_effect="0" show_slideshow_link="0" slideshow_link_text="[Prikaz slika]" order_by="imagedate" order_direction="DESC" returns="included" maximum_entity_count="500"]
 

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content