Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Humanitarni koncert „Mi smo njihov glas“ najavljen u Gradskoj kavani u Čakovcu

Datum objave: 21. rujna 2017.

U prostorima Gradske kavane u Čakovcu najavljen je humanitarni koncert pod nazivom „Mi smo njihov glas“. Konferenciji za novinare prisustvovali su zamjenica župana Međimurske županije Sandra Herman, Aleksandra Hampamer, voditeljica Skloništa za životinje „Prijatelji“ te Jelena Berečić,  voditeljica hotelskih operacija i ljudskih resursa, u ime LifeClass Termi Sveti Martin.
Koncert će se održati na Svjetski dan zaštite životinja, 4. listopada, u Centru za kulturu Čakovec s početkom u 19:30. Zvijezda večeri bit će Neno Belan, a pridružit će mu se i natjecatelji TV showa The Voice, kojima će pratnja biti profesor glazbe Damir Rodiger sa svojim bendom. Karte po cijeni od 60 kuna bit će moguće nabaviti u Centru za kulturu Čakovec, poklon dućanu „Pinklec“ u sklopu Termi Sveti Martin te u uredu Turističke zajednice Sveti Martin na Muri.
Humanitarni koncert su u sklopu Pet friendly projekta Termi organizirali Sklonište za životinje Prijatelji“ i LifeClass Terme Sveti Martin. Cilj cijelog projekta je potaknuti ljude na udomljavanje napuštenih pasa iz Skloništa umjesto kupnje kućnih ljubimaca, a ovim humanitarnim koncertom prikupit će se prijeko potrebna sredstva za Sklonište, koje je inače jedno od samo 6 „no-kill“ skloništa u Hrvatskoj. Voditeljica Aleksandra Hampamer ovu je priliku iskoristila da, između ostaloga, pozove lokalne samouprave da jačim intenzitetom počnu provoditi svoje aktivnosti koje proizlaze iz zakona iz 2004. , a radi se o obaveznom mikročipiranju svih kućnih ljubimaca. Naglasila je da je ovo već četvrti humanitarni koncert organiziran u svrhu prikupljanja sredstava za potrebe Skloništa, a veseli ju što će pokroviteljstvo pružiti kako Međimurska županija, tako i Grad Čakovec. Sljedećeg dana, 5. listopada Sklonište će posjetiti svi izvođači s koncerta, kao i vrtićka i školska djeca koja će imati priliku družiti se sa psima iz Skloništa. „Tako najmlađima podižemo svijest o brizi o životinjama i prekrasno je vidjeti direktne promjene koje proizlaze iz toga“, istaknula je Hampamer.
U ime LifeClass Termi Sveti Martin prisutnima se obratila voditeljica hotelskih operacija i ljudskih resursa, Jelena Berečić, koja je pohvalila neumoran rad Skloništa. Istaknula je cijeli Pet friendly projekt u sklopu Termi Sveti Martin te naglasila kako su oni, kao pet friendly hotel, sve htjeli dići na jednu višu razinu. Iz tog razloga, Terme su pružile privremeni smještaj za dva psa iz Skloništa s ciljem da im pronađu stalno udomljenje i s oduševljenjem se pridružile organizaciji humanitarnog koncerta.
Konferenciji je prisustvovala i zamjenica župana, Sandra Herman. Priznala je da ju je ispočetka začudila suradnja turističkog sektora i sektora koji se bavi zaštitom životinja, no cijela je inicijativa i projekt, kaže Sandra Herman, hvale vrijedan. Naglasila je kako će Međimurska županija, osim pokroviteljstvom koncerta, i dalje potpomagati rad Skloništa te podupirati ovakve plemenite projekte.
[ngg_images source="galleries" container_ids="1207" override_thumbnail_settings="1" thumbnail_width="120" thumbnail_height="90" thumbnail_crop="1" images_per_page="100" number_of_columns="0" ajax_pagination="0" show_all_in_lightbox="0" use_imagebrowser_effect="0" show_slideshow_link="0" slideshow_link_text="[Prikaz slika]" order_by="imagedate" order_direction="DESC" returns="included" maximum_entity_count="500" display_type="photocrati-nextgen_basic_thumbnails"]

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content