Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Odlične vijesti za mlade! Međimurska županija raspisala natječaje za kredite i stipendije

Datum objave: 25. listopada 2016.

Oko 3000 međimurskih studenata, svake nove akademske godine na raspolaganju ima nekoliko natječaja i javnih poziva na koje se mogu javiti, a kojima im Međimurska županija olakšava školovanje i obrazovanje. Tako su raspisana dva natječaja usmjerena prema mladima, natječaj za dodjelu studentskih kredita te natječaj za dodjelu učeničkih stipendija djeci hrvatskih branitelja koji su uz popratnu dokumentaciju objavljeni na županijskim internetskim stranicama www.medjimurska-zupanija.hr.
Svi studenti mogu se javiti za kredite do 21.11.!
Za studentske kredite mogu se javiti redovni studenti dodiplomskih, diplomskih ili integriranih studija  u Hrvatskoj i zemljama EU, te redovni i izvanredni studenti studija koji plaćaju školarinu na hrvatskim visokoškolskim ustanovama. Krediti se redovnim studentima po zaključenju ugovora s bankom isplaćuju na osobne račune u mjesečnim ratama od 1.000,00 kuna, dok se krediti za školarine isplaćuju direktno na račune visokoškolskih ustanova.
https://medjimurska-zupanija.hr/2016/10/21/natjecaj-za-dodjelu-studentskih-kredita-i-kredita-za-skolarine-2/
Međimurska županija pokriva u cijelosti troškove kamata tijekom isplate kredita, počeka i mirovanja te najmanje 1% kamate za vrijeme otplate kredita. Prijave na natječaj sa svom potrebnom dokumentacijom podnose se Upravnom odjelu za društvene djelatnosti Međimurske županije do 21. studenog, a spomenimo kako Međimurska županija u sustavu kreditiranja trenutno ima 152 studenta.
3000 kuna svakom djetetu hrvatskog branitelja
Stipendije za školsku godinu 2016./2017. u iznosu od 3.000,00 kuna dodijelit će se djeci umrlih, zatočenih, poginulih i nestalih hrvatskih branitelja, djeci hrvatskih ratnih vojnih invalida i djeci nezaposlenih hrvatskih branitelja Domovinskog rata s prebivalištem u Međimurskoj županiji, uz zadane kriterije. Prijave na natječaj s dokumentacijom navedenom u natječaju primaju se zaključno do 21. studenog.
https://medjimurska-zupanija.hr/2016/10/24/natjecaj-za-dodjelu-ucenickih-stipendija-djeci-hrvatskih-branitelja-4/
Spomenimo kako je za prošlu školsku godinu na prigodnom prijemu i svečanosti župan Međimurske županije Matija Posavec dodijelio 71 stipendiju za djecu hrvatskih branitelja u ukupnom iznosu od 213.000,00 kuna.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content