Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Iz Ministarstva kulture u Međimursku županiju stiže više od 830 tisuća kuna za devet projekata

Datum objave: 12. svibnja 2016.

U Međimurskoj županiji nastavljaju se planovi i radovi na započetim investicijama u kulturi i na sakralnim objektima, nakon što je Ministarstvo kulture RH objavilo raspored dodjele sredstava za programe zaštite na pokretnim kulturnim dobrima u 2016. godini te za najsjeverniju županiju namijenilo 831.800,00 kuna. Na ovaj se način nastavlja dobra suradnja Ministarstva kulture RH i Međimurske županije, kao i projekti započeti u prijašnjem mandatu, a valja napomenuti kako u Međimurje ponovo stiže nešto veća financijska potpora nego je to bilo godinu prije i to za ukupno devet objekata i projekata.
Najviše, čak 380 tisuća kuna namijenjeno je Crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije u Svetoj Mariji, i to 80 tisuća kuna za oltar Uznesenja Marijina iz 18. Stoljeća, 250 tisuća kuna za orgulje te dodatnih 50 tisuća kuna koje će se uložiti u skulpture anđela s vijenca svetišta.
U orgulje će se uložiti i u Prelogu, u tamošnjoj Crkvi sv. Jakoba apostola, s 35 tisuća kuna, ujedno i s 250 tisuća kuna u Crkvi sv. Magdalene u Donjem Kraljevcu te s 6.800,00 kuna pomoći adaptacija kučišta orgulja u Crkvi Pohoda Blažene Djevice Marije u Macincu. 60 tisuća kuna namijenjeno je za propovjedaonicu u Crkvi sv. Lovre u Cirkovljanu, 40 tisuća kuna za oltar sv. Franje Asiškog u Crkvi sv. Nikole biskupa u Čakovcu, dok još 60 tisuća kuna za Crkvu sv. Leonarda u Goričanu i adaptaciju tamošnjeg oltara sv. Križa.
 
FOTO: izvor www.visitmedimurje.com (Crkva Uznesenja Blažene Djevice Marije u Svetoj Mariji)

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content