Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Na veselje mališana, župan i načelnica otvorili rekonstruirani vrtić u Pribislavcu

Datum objave: 9. ožujka 2016.

Svi izvedeni radovi, nova oprema i stanje u kakvom sada uživaju mališani iz Dječjeg vrtića Žibeki u Pribislavcu, podigli su standard općine na jedan viši nivo, a veselje djece, osoblja i roditelja od današnjeg je dana zbog toga neopisivo. Kratak je to zaključak rezultata rekonstrukcije tamošnjeg vrtića, projekta vrijednog više od pola milijuna kuna kojeg su svečano otvorili župan Međimurske županije Matija Posavec i načelnica općine Pribislavec Višnja Ivačić, uz prisustvo ravnateljice vrtića Anite Caban te predsjednika Općinskog vijeća Elvisa Horvata, ali i predškolaraca Nele i Vanje koji su imali čast prerezati vrpcu, dok je pritom župnik Tomislav Kos blagoslovio prostore i sve prisutne na svečanosti.
U tri mjeseca odrađena je sanacija uz građevinske radove, opremanje te ulaganje u termo i hidro instalacije, ateste i specijalnu opremu. „Dulje su se čekale sve potrebne dozvole države, odnosno ministarstva, nego je bilo potrebno da u Općini realiziraju projekt. Tu se pokazuje prava briga za naše najmlađe, a ovo uređenje vrtića samo je prvi korak, drugi korak označava završetak izgradnje nove škole i dvorane, a nakon toga kao treći korak očekuje nas rekonstrukcija dvorca Kaštel. Svaki taj aspekt mještani općine itekako zaslužuju, svojim primjerom rada i upornosti ponos su Međimurja“, rekao je prilikom svog obraćanja roditeljima i mališanima međimurski župan te im poželio ugodan boravak u njihovu lijepom drugom domu.
Od danas smo samo još ponosniji na naš mali vrtić, koji je ljepši, ugodniji, ali i prilagođen svakom djetetu za igru i učenje. Naravno da je veselje naših 60-ak predškolaraca nemjerljivo“, naglasila je ravnateljica vrtića i pritom pohvalila nastup starije skupine pod vodstvom odgajatelja Irene Lesjak i Nenada Novaka.
U projektu vrijednom više od 500 tisuća kuna Općini se pridružilo i Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU, no mišljenja sam da je njegova najveća vrijednost ta da su korektni odnosi svih udruga u mjestu, odgajatelja, Županije, svih u Općini i stručnih osoba vrtića dokazali da zajednički možemo provesti radove ovakvog obima“, rekla je načelnica te naglasila kako u suradnji s Međimurskom županijom Općina svakodnevno radi na novim investicijama u stvaranju uvjeta za školovanje i razvoj djece. Pritom je najavljena već i druga faza rekonstrukcije vrtića, radovima na potkrovlju i projektom energetske učinkovitosti.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content