Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Krenula izgradnja škole i dvorane u Pribislavcu

Datum objave: 16. listopada 2015.

Nakon provedenog otvorenog postupka javne nabave radova na izgradnji objekta Osnovne škole Vladimira Nazora Pribislavec sa sportskom dvoranom, stvoreni su svi preduvjeti za gradnju, tako da nakon svih pripremnih, sada kreću i nešto veći zahvati. Potvrđeno je to danas kada je župan Međimurske županije Matija Posavec potpisao ugovor s predstavnikom izvođača radova Megrad 3B d.o.o., direktorom Miroslavom Blažonom. Nakon što se 20-ak godina stagniralo s izgradnjom prijeko potrebne škole i dvorane za općinu koja ima 295 učenika te velik broj udruga, društava, sekcija i sportskih ekipa, ove se godine intenzivno krenulo u realizaciju ove vrijedne investicije za Međimursku županiju. Time Međimurje dobiva novu modernu školu sa svim uvjetima za jednosmjensku nastavu, uz to i 22 učionice te dvodijelnu sportsku dvoranu.  
„Jedan veliki posao priveli smo kraju i započeli jedan novi, a zadovoljan sam i ponosan da se radi o našem strateškom projektu i kapitalnoj investiciji u obrazovanju. Nakon toliko godina čekanja, uspjeli smo u samo 90 dana od izrade glavnog projekta, ishoditi sve papire i dozvole, potpisati ugovor s resornim ministarstvom o sufinanciranju, provesti postupak javne nabave te evo i krenuti u prvu fazu izgradnje škole i dvorane u Pribislavcu. Mislim da smo time, ali i s 44 posto osiguranih sredstava u Proračunu pokazali koliko nam je važno obrazovanje“, rekao je međimurski župan. Tim je riječima, uz potpis na ugovoru označio početak radova na izgradnji škole i dvorane, točnije prvu fazu vrijednu nešto više od 5 milijuna kuna koju će financirati Ministarstvo znanosti obrazovanja i sporta RH. „Drago nam je da smo dobili priliku da upravo mi krenemo u realizaciju toliko očekivanog projekta, ono što mogu reći je da će radovi biti izvedeni kvalitetno i u zadanom roku, što znači da u 2016. godinu ulazimo s izgrađenom konstrukcijom zgrade i dvorane“, dodao je direktor Blažon.
Potpisivanju su nazočili predsjednik Županijske skupštine Mladen Novak, ravnatelj OŠ Vladimira Nazora Pribislavec Bruno Matotek, županijski pročelnici Goran Gotal i Branko Sušec, uz ostale koji intenzivno pomažu na projektu, kao i načelnica Općine Pribislavec Višnja Ivačić koja je naglasila kako se svim mještankama i mještanima ostvaruje dugogodišnji san. „Dugo smo to iščekivali, a sada napokon kreće realizacija. Neki su skeptični oko izgradnje škole i dvorane dok ne vide kranove i radove, sada će ih vidjeti te se nadam da će im biti jasno kako smo svi mještani, učenici i prosvjetari stvarno dočekali tu investiciju“, rekla je načelnica. Novi kulturni i sportsko-rekreacijski centar općine, Pribislavec  će dobiti uz radove međimurske tvrtke, a upravo je to posebno razveselilo župana koji je istaknuo zadovoljstvo što su međimurski građevinari, ovog puta iz Novakovca, dobili još jedan posao te da je to garancija u konačnici dobro obavljenog posla.
Ujedno je objasnio kako se problemi u škologradnji vuku godinama, a da je Pribislavec, uz sportsku dvoranu u Orehovici, jedna od najvažnijih investicija koju će sada Županija realizirati. „Ministarstvo nam je namijenilo 6 milijuna kuna za projekte, a kako je na javnom natječaju dobivena niža ponuda za OŠ Pribislavec, ostatak sredstava, nešto manje od milijun kuna usmjerit ćemo na završetak radova u Orehovici“, za kraj je najavio Posavec.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content