Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

3. sjednica Radne skupine za pomorsko dobro

Datum objave: 15. listopada 2015.

Članovi Radne skupine za pomorsko dobro Hrvatske zajednice županija održali su u srijedu, 14. listopada, u sjedištu Zadarske županije u Zadru, svoju 3. sjednicu.
Članovi Radne skupine, koju čine predstavnici svih jadranskih županija, raspravljali su o aktualnim pitanjima vezanim uz naknadu koju za upotrebu pomorskog dobra plaćaju vlasnici brodica i jahti upisanih u očevidnik brodica, odnosno upisnik jahti Republike Hrvatske.
Oko otvorenih pitanja vezanih uz ovu temu, kao što su načini i rokovi slanja računa za obračun naknade, praćenje naplate na temelju podataka dobivenih od MPPI, te posebice pitanje provedbe postupaka prisilne naplate, članovi Radne skupine usuglasili su stavove i prijedloge rješenja kako bi u suradnji s Ministarstvom pomorstva, prometa i infrastrukture  pokušali naći odgovore na ova pitanja.
Nakon radnog dijela sjednice, članovi Radne skupine posjetili su novoizgrađeno mrijestilište ribe u Ninu, tvrtke „Cromaris“ d.d., jedno od najvećih u Europi.
„Cromaris“ d.d., tvrtka u sastavu Adris grupe, vodeći je hrvatski i među deset najvećih proizvođača brancina i orade u svijetu.
Novoizgrađeno mrijestilište u Ninu, investicija je vrijedna 130 milijuna kuna, a riječ je o trenutno najvećoj investiciji u hrvatsko ribarstvo.
Otvaranjem ovog mrijestilišta, jednog od najsuvremenijih objekata za mrijest brancina i orade u Europi, Cromaris će dodatno učvrstiti svoju konkurentnost na europskom i svjetskom tržištu, čime direktno pomaže ukupnom rastu i razvoju sektora marikulture u Republici Hvratskoj.
 

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content