Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Župan Posavec otvorio smotru građanskog odgoja: „Čestitam na samostalnosti i inicijativi“

Datum objave: 30. ožujka 2015.

Uz domaćinstvo Srednje škole Čakovec te uz suorganizaciju Gospodarske škole i 3. Osnovne škole Čakovec, održana je 2. međužupanijska smotra projekata iz područja Građanskog odgoja i obrazovanja Međimurske i Varaždinske županije za osnovne i srednje škole – Smotre Projekt građanin. Marljivi i uporni učenici i mentori sjeverne regije zaslužni su što ova smotra drugu godinu zaredom poprima upravo međužupanijsku notu, a svojim djelovanjem u prvom redu djeluju na poboljšanje svijeta u kojem živimo. Naime učenici izradom svojih projekata žele izravno se uključiti u život zajednice otvarajući pritom važna pitanja i traženjem rješenja za aktualne probleme.
U 2015. godini tako je sveukupno prijavljeno 19 projekata, od čega 11 u predmetnoj nastavi, 6 u razrednoj nastavi te 2 u konkurenciji srednjih škola. Smotru je otvorio župan Međimurske županije Matija Posavec, uz čestitke svim školama na izradi kvalitetnih projekata. „Ono što ovakve smotre izdvaja od drugih svakako su samostalnost i inicijativa koja krasi sve učenike koji se odluče obraditi neke od ključnih tema današnjice te hrabrost koja im je potrebna da nam iste prezentiraju, uz svoja provedena istraživanja i donesene zaključke. Međimurski školarci pokazali su da spremni postati odgovorni građani demokratskog društva“, naglasio je međimurski župan.
Smotri je prisustvovala i zamjenica župana Međimurske županije Sandra Herman, a u ime domaćina sve prisutne pozdravila je Mirjana Friganović, ravnateljica 3. OŠ Čakovec, a Aleksandra Oreški, inače učiteljica savjetnica VI. OŠ Varaždin, kao predsjednica, u ime Povjerenstva te objasnila kako su i ove godine učenici zaslužili samo pohvale dobrim idejama i temama. U prigodnom popratnom programu koji su upotpunili odlični mladi voditelji Karla Remenar, Ana Balent i Filip Novak, zbor Srednje škole, modna revija Gospodarske škole, plesna i folklorna skupina te mali zbor 3. OŠ, istaknuto je kako je građanski odgoj svoje temelje gradio upravo u Međimurju.
Time su naši mladi na najboljem putu, osim da postanu odgovorni građani, ujedno i da svojim aktivnim sudjelovanjem u formiranju zajednice isprave neke nepravde, prihvate različitosti ili smanje predrasude. Sudionici Smotre naknadno će primiti obavijest Državnog povjerenstva te saznati tko je svojim projektom zaslužio biti dio Državne smotre.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content