Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Međimurska županija daje jednokratnu financijsku potporu svojim studentima

Datum objave: 4. veljače 2015.

Dobre vijesti za oko 3.000 međimurskih studenata. Nakon što im je proteklih godina Međimurska županija osiguravala određene troškove prijevoza predviđene za putovanja prema fakultetu, odnosno za povratak kući, u akademskoj godini 2014./2015. svi studenti sada imaju mogućnost dobivanja jednokratne financijske potpore za pokrivanje dijela troškova studiranja.
Prema odluci župana Međimurske županije Matije Posavca, pravo na dobivanje potpore od 500 kuna imaju svi oni koji imaju status redovitog studenta, a sredstva će im se isplatiti do kraja akademske godine. U županijskom proračunu za tu je stavku predviđeno oko milijun kuna, no naglasili su, ako će biti potrebno, da će za svoje studente izdvojiti i više, što će riješiti rebalansom.
Pravo na potporu imaju studenti svih javnih visokoškolskih ustanova u Republici Hrvatskoj, Europskoj uniji ili inozemstvu koji su uz prijavu dostave potrebnu dokumentaciju. Ono što ovaj Javni poziv izdvaja od drugih svakako je i lak postupak prijave, za koju su potrebni potvrda o statusu redovitog studenta za akademsku godinu 2014./2015. te preslika dokumenta kojim se dokazuje prebivalište na području Međimurske županije, uz rok da budu dostavljeni do 3. ožujka.
Link na Javni poziv: https://medjimurska-zupanija.hr/home/2015/02/02/javni-poziv-za-dodjelu-jednokratne-financijske-potpore-redovnim-studentima-za-akademsku-godinu-2014-2015/

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content