Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Erasmus za mlade poduzetnike

Datum objave: 13. studenoga 2014.

Erasmus-mladi poduzetnikRazmišljate o pokretanju vlastite tvrtke ili ste to nedavno učinili? Ili možda već imate uspješnu tvrtku i htjeli biste se širiti na nova tržišta ili ste željni novih ideja?

 

Erasmus za mlade poduzetnike pomaže obećavajućim europskim poduzetnicima da usvoje potrebne vještine za pokretanje i/ili uspješno vođenje manje tvrtke u Europi. Novi poduzetnici usvajaju i razmjenjuju znanje i poslovne ideje s iskusnim poduzetnikom kod kojeg borave i s kojim surađuju u razdoblju od 1 do 6 mjeseci. Boravak im jednim dijelom financira Europska komisija.

 

 

Kao novom poduzetniku pruža Vam se pogodnost edukacije kroz posao u malom ili srednjem poduzeću u inozemstvu u zemlji sudionici. Ovo će Vam olakšati pokretanje novog ili pak jačanje već postojećeg poduzeća. Pruža Vam se i pogodnost pristupa novim tržištima, međunarodne suradnje te potencijalne prilike za suradnju s inozemnim partnerima.

 

Kao poduzetniku domaćinu pruža Vam se pogodnost profitiranja od novih ideja koje u Vaše poduzeće donosi motivirani novi poduzetnik. Novi će poduzetnik možda imati posebne vještine ili znanja iz područja kojima Vi ne vladate, a koja se mogu izvrsno nadopunjavati s Vašim vještinama ili znanjem. Većina poduzetnika domaćina toliko uživa u ovakvom iskustvu da se nakon njega odlučuju ugostiti druge nove poduzetnike.

 

U ovome ste zaista oboje na dobitku te možete uz to otkrivati nova europska tržišta ili poslovne partnere te različite metode poslovanja.Dugoročnu ćete korist imati od ogromnih mogućnosti za uspostavljanjem kontakata, a možda odlučite i nastaviti svoju poslovnu suradnju kao dugoročni poslovni partneri (npr. kroz zajedničke pothvate, podizvođačke aktivnosti, u ulozi izvođača radova-isporučitelja, itd.).

 

„Erasmus za mlade poduzetnike” financira Europska komisija, a prisutan je diljem zemalja sudionica u kojima mu pomažu lokalne kontakt točke koje pružaju stručnu poslovnu podršku (npr. gospodarske komore, start-up centri, inkubatori, itd.). Njihove aktivnosti na europskoj razini koordinira Ured za podršku Programa.

 

U Hrvatskoj se u projekt Erasmus za mlade poduzetnike uključena Hrvatska gospodarska komora s međunarodnim partnerima.

 

Tko može sudjelovati?

 

  • novi poduzetnici koji su čvrsto odlučili pokrenuti vlastitu tvrtku ili su ju već pokrenuli unutar protekle tri godine;
  • iskusni poduzetnici koji su vlasnici ili vode malo ili srednje poduzeće u jednoj od zemalja sudionica.

 

Pročitajte vodič kroz program kako bi saznali više o uvjetima sudjelovanja.

 

Izvor: Erasmus za mlade poduzetnike

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content