Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Vesni Haluga najviše općinsko priznanje - Plaketa općine Lendava

Datum objave: 31. listopada 2014.

lendava.praznik-2014-01a

 

Generalnoj konzulici Republike Hrvatske Vesni Haluga, 28. listopada 2014. povodom osamnaeste godišnjice općine Lendava (SLO) dodijeljena je najviše općinsko priznanje -  Plaketa općine Lendava za uspješnu suradnju Općine Lendava i Međimurske županije na području kulture, gospodarstva i politike.

 

Za predlaganje i realizaciju potpisivanja Sporazuma o suradnji između Općine Lendava i Međimurske županije. Za promociju Općine Lendava izvan njezinih granica, prije svega preko Hrvatskog kulturnog društva Pomurje. Za poticanje i širenje međukulturalnog dijaloga u općini Lendava, za uspješno sudjelovao u realizaciji učenja hrvatskog jezika u osnovnoj i srednjoj školi u Lendavi, a time i uspostavljanju suradnje između škola iz Republike Slovenije sa školama u Republici Hrvatskoj.

Za cjelokupnu provedbu aktivnosti na području općine Lendava koje jačaju i čuvaju tradiciju hrvatskog naroda, a time i unapređuju suživot između stanovnika lokalne zajednice.

 

Plaketu je uručio Župan mag. Anton Balažek, a svečanosti su nazočili i župan Međimurske županije g. Matija Posavec, državni tajnik u kabinetu Predsjednika Vlade Republike Slovenije g. Metod Dragonja, Veleposlanik Mađarske u Ljubljani Nj.E. Dr István Szent-Iványi, konzul Mađarske u Lendavi g. Zoltan Marki, Veleposlanica Republike Slovenije u Mađarskoj Nj.E. Ksenija Škrilec te bivši ministar vanjskih poslova Mađarske g.  Janos Martonyi kojemu je dodijeljen naslov počasnog građanina općine Lendava.

 

Generalna konzulica Haluga je kazala da je sretna i ponosna zbog dodijeljenog visokog priznanja koje je priznanje ne samo njoj već i HKD Pomurje iz Lendave te Međimurskoj županiji bez kojih zasigurno ne bi bila moguća realizacija brojnih projekata s obje strane granice.

Gđa Haluga posebno je ponosna na programe i projekte koji su pridonijeli daljnjem očuvanju hrvatskog jezika, kulture i tradicije te etabliranja hrvatske manjine u Republici Sloveniji pri čemu je posebno zahvalna županu Balažeku i općini Lendava koji mogu poslužiti kao primjer primjene i provedbe politike razvijanja dobrosusjedskih odnosa, suživota i etabliranja manjine.

 

„Ova nagrada je dokaz da granice spajaju, a ne razdvajaju i da se zajedničkim radom s malo financijskih sredstava, ali puno entuzijazma i razumijevanja može polučiti izvrsne rezultate, uvjerena sam da će mi upravo iskustvo rada s Hrvatima u Republici Sloveniji pomoći u obavljanju i sadašnjeg posla u Mađarskoj" -  zaključila je Vesna Haluga.

 

{gallery}2014_galerije/Listopad_2014/Vesna_Haluga_nagrada_Lendave{/gallery}

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content