Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

I ove godine provodi se akcija Caritasa "Pomagati je lako"

Datum objave: 28. listopada 2014.

IMG 119743862943069

 

Hrvatski Caritas i ove godine u suradnji s Lidlom Hrvatska pokreće sada već tradicionalnu nacionalnu humanitarnu akciju "Pomagati je lako!", koja se ove godine po treći put provodi u cijeloj Hrvatskoj. Ove godine, za razliku od prošle kada je početak akcije obilježen na našem krajnjem jugu,  u ponedjeljak 27. listopada u 11 sati u Varaždinu, ispred Lidlovog centra je pokrenuta akcija kojoj je cilj pomoći najugroženijim obiteljima i pojedincima u našim sredinama.


Prikupljaju se prehrambeni i higijenski proizvoda za socijalno ugrožene, korisnike pomoći nad/biskupijskih Caritasa diljem Hrvatske. Akcija uključuje sve Lidlove trgovine u Hrvatskoj i sve nad/biskupijske Caritase, njih 17, te se realizira tako da građani u Lidlu kupljene proizvode koje žele darovati odlažu u za to predviđeni prostor u trgovini, a Caritas ih potom raspodjeljuje korisnicima.

 

U programu, kojeg je vodila Iva Šulentić, sudjelovali su predsjednik Hrvatskog Caritasa varaždinski biskup monsinjor Josip Mrzljak, potpredsjednik Hrvatskog sabora i gradonačelnik grada Ivanca Milorad Batinić, član Uprave Lidl Hrvatska Tomislav Šapina, ravnatelj Hrvatskog Caritasa monsinjor Fabijan Svalina, gradonačelnik grada Varaždina Goran Habuš, međimurski župan Matija Posavec kao i Varaždinske županije Predrag Štromar,  ravnatelj Caritasa Varaždinske biskupije Ante Šola, ali i naš poznati pjevač Oliver Dragojević.

 

Najvažnije je zajedništvo…

“Svi želimo pomagati i svi želimo pomoći drugima te je upravo to svrha današnjeg okupljanja.“ – rekao je monsinjor Mrzljak u svom obraćanju zahvalivši se svima koji će sudjelovati u akciji, ali i medijima koji će vjerno prenositi sve aktivnosti ove akcije. Član Uprave LIDL Hrvatska Tomislav Šapina se zahvalio prvenstveno kupcima LIDL-a jer su oni ti koji prepoznaju ne samo važnost akcije, nego i LIDL kao lanac koji je društveno odgovoran.

 

Uz gradonačelnika Varaždina te župana Štromara okupljenima se obratio i župan Matija Posavec koji je istaknuo da je potreba sve više, situacija je sve teža, a opet kao i uvijek najspremniji za pomoć su upravo oni koji i sami nemaju baš puno. “Ali ipak najvažnije je zajedništvo koje i mi sada pokazujemo ovdje, a sve s ciljem da vratimo ljudima osmijeh na lice.“ – zaključio je Posavec te napomenuo da se Međimurska županija svakako uključuje u projekt.

Ovom su prigodom svoje likovne i literarne radove o pomaganju ponosno izložila djeca Katoličkog vrtića sv. Uršule iz Varaždina, a cjelokupni program su pratili "Pajdaši", varaždinski glazbeni sastav koji je  izvodio splet zagorskih, međimurskih i podravskih pjesama.

Akcija "Pomagati je lako!" trajat će od 27. listopada 2014. do 7. prosinca 2014. te  pozivamo sve da se priključe akciji te na ovaj način zaista pomognu onima kojima je pomoć i potrebna.

 

{gallery}2014_galerije/Listopad_2014/caritas-akcijaVZ{/gallery}

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content