Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Sivka 2014.: Krajem listopada 'sajam za prste polizati'

Datum objave: 16. listopada 2014.

pc01

 

U vikendu 24. - 26. listopada na jednom će se mjestu okupiti pčelari i ljubitelja meda jer će se u varaždinskoj dvorani Graberje održati Sajam pčelarstva, pčelarske industrije i pčelarskog turizma, „Sivka 2014.“. Ove će se godine okrenuti popularizaciji konzumacije meda u obitelji, posebice kod djece. Vrijednost takvih odluka prepoznala je i Međimurska županija, s pčelarskom tradicijom i prepoznatom kvalitetom proizvoda od meda, pa je stoga u Maloj vijećnici održana konferencija za medije kojom je najavljeno sudjelovanje županije i domaće Udruge pčelara „Agacija“ na sajmu.

 

 

„Sajam za prste polizati", predstavili su zamjenik međimurskog župana Zoran Vidović, predsjednik udruge „Agacija“ Branko Lipić, predsjednik Organizacijskog odbora sajma Marin Šagi, kao i Štefan Cigut, predsjednik Čebelarskog društva Lendava. „Na području Međimurja imamo oko 300 pčelara i 11.000 košnica, a uz to vrlo aktivno društvo. Suradnju s njim digli smo na jedan viši nivou, a kako u planu i programu godišnjeg rada imaju dvije manifestacije, uključili smo se s 15.000 kuna ovoj aktivnosti, a podršku ćemo dati i ocjenjivanju meda krajem godine, u svrhu promocije pčelarstva i pčela kao važnog faktora u eko sustavu“, rekao je zamjenik uz to naglasivši kako je županija već ispunila financijske obaveze kojima prate aktivnosti udruge te kako će osigurati prijevoz za posjet 300-tinjak učenika sajmu.


„Pokazat ćemo alate s kojima je pčelarstvo počelo, modernu proizvodnju meda, ali i košnicu s pčelama, da svi vide kako su pčele miroljubive te da ih se ne treba bojati“, objasnio je Lipić te istaknuo odličnu suradnju s udrugama Mađarske i Slovenije koje će biti dio sajma. „Mi ćemo predstavit našu medsku kraljicu, ali i pokušati opravdati epitet vodeće zemlje u pčelarskom turizmu“, objasnio je Štefan Cigut iz Lendave.

 

„Otvorenje je u petak u 11 sati, u subotu nas očekuje stručni dio, dok će nedjelja biti orijentirana prema posjetiteljima. Očekujemo oko 80 izlagača“, najavio je Marin Šagi i dodao kako su svi pozvani, jer je uz radno vrijeme od 9 -18 sati, ulaz besplatan.

 

{gallery}2014_galerije/Listopad_2014/press-sajam-pcelarstva{/gallery}

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content