Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Do kraja travnja dvije edukacije za poduzetnike o vrlo aktualnim temama

Datum objave: 11. travnja 2014.

OBAVIJESTI 2011

Ovog mjeseca završava ciklus edukacija za poduzetnike u organizaciji Regionalne razvojne agencije Međimurje REDEA d.o.o., a sufinanciranih sredstvima Ministarstva poduzetništva i obrta. Za sam kraj preostale su dvije izuzetno korisne i aktualne teme pa pozivamo poduzetnike da svakako iskoriste priliku i prijave svoje sudjelovanje.

Pripremanje ponuda za pregovaračke i lokalne postupke prema pravilima PRAG-a i Zakonu o javnoj nabavi
Edukacija će se održati 14. i 15. travnja 2014. godine s ciljem upoznavanja poduzetnika s osnovnim načelima javne nabave, uvjetima sudjelovanja i nadmetanja te svim elementima ponude potrebnim za kvalitetno (tehnički i financijski) podnošenje ponuda u sklopu javne nabave opreme, radova i usluga u okviru otvorenih postupaka. 

O ovoj temi govorit će Jelena Festini, koja ima višegodišnje iskustvo u pripremi natječajne dokumentacije za opreme i usluge financirane iz EU sredstava te je predavač na temu javne nabave (PRAG i nacionalni postupci javne nabave), a do sada je više puta vodila edukacije u organizaciji REDEA-e i uvijek dobivala najviše ocjene polaznika. Njoj će se pridružiti Mate Ugrina, predavač s višegodišnjim iskustvom u izradi natječajne dokumentacije za nabave radova i provedbe projekata u vrijednosti preko 100 milijuna eura financiranih sredstvima EU i Svjetske banke.

Priprema poduzetničkih projekata prihvatljivih za financiranje iz fondova Europske unije
Od 22. do 24. travnja 2014. godine održat će se seminar koji će poduzetnicima dati uvid u pojedine faze pripreme projekata za financiranje iz EU fondova, potrebne predradnje, ali i implikacije koje provedba projekta može imati na njihovo redovno poslovanje. Stoga je preporuka da na seminaru sudjeluju osobe koje će raditi na projektima, ali svakako savjetujemo da na samom početku prvog dana prisustvuje netko iz rukovodstva poduzeća. Sudionici će tijekom tri dana saznati na što posebno treba obratiti pažnju kod proučavanja dokumentacije javnih poziva, upoznati se s alatima za identifikaciju i razradu ideje te sastavnim dijelovima prijave. Imat će priliku nova znanja primijeniti na praktičnim primjerima, a zadnji blok posljednjeg dana predviđen je za individualne razgovore o pojedinačnim projektnim idejama poduzetnika. 

Seminar će voditi stručnjaci iz REDEA-e s višegodišnjim iskustvom u pripremi i provedbi projekata financiranih iz EU fondova u različitim područjima, uključujući projekte poduzetnika. Ovo je seminar koji REDEA redovito organizira za različite skupine sudionika, a ovaj će biti prilagođen specifičnostima projekata poduzetnika.

Programe edukacija i pojedinosti o načinu prijave svi zainteresirani mogu pronaći na sljedećoj poveznici: http://redea.hr/seminari/nadolazeci-seminari-koje-organizira-redea.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content