Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Objavljen natječaj za dodjelu sredstava iz nacionalnog programa pomoći sektoru vina 2014. - 2018.

Datum objave: 18. veljače 2014.

OBAVIJESTI 2011

Agencija za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju u „Narodnim novinama“ broj 20/14. objavila je javne natječaje vezane uz Nacionalni program pomoći sektoru vina 2014. - 2018., i to za Mjere Restrukturiranje i konverzija vinograda i Promidžba na tržištima trećih zemalja u 2014. godini. 

 

Potpora za mjeru Restrukturiranje odobrit će se za aktivnosti u okviru zamjene sorte (uključujući i cijepljenje), premještanja vinograda i poboljšavanja vinogradarskih tehnika. Prihvatljivi korisnici sredstava za mjeru Restrukturiranje u okviru provedbe Nacionalnog programa mogu biti proizvođači (fizičke ili pravne osobe) upisani u Vinogradarski registar.

Korisnici sredstava za mjeru Promidžba mogu biti proizvođači vina (fizičke ili pravne osobe) upisani u Vinogradarski registar, javna tijela utemeljena zakonom koja predstavljaju proizvođače vina, osim korisnika Državnog proračuna, i udruge proizvođača vina, zadružni savezi (čije su članice barem tri zadruge koje se bave proizvodnjom vina). Dozvoljene aktivnosti za mjeru Promidžba su, objavljivanje reklama u medijima (tisak, televizija, radio, internet), odnosi s javnošću, promidžba i marketing, izrada promotivnih materijala za tržišta trećih zemalja, sudjelovanje na međunarodnim sajmovima i drugim međunarodnim događanjima na tržištima trećih zemalja i provođenje istraživanja tržišta trećih zemalja.

Ukupna visina raspoloživih sredstava za mjeru Restrukturiranje u 2014. godini iznosi 6,0 milijuna EUR-a, a za mjeru Promidžba 1,0 milijun EUR-a. Rok za podnošenje prijava je 30 dana od objave javnog natječaja u Narodnim novinama.

Detaljnije upute o podnošenju prijava možete naći na stranicama Agencije www.apprrr.hr i ministarstva poljoprivrede www.mps.hr

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content