Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Prvomajska čestitika župana Perhoča

Datum objave: 30. travnja 2012.
prvi_maj_nas
Povodom 01. svibnja Međunarodnog praznika rada, župan Međimurske županije Ivan Perhoč građankama i građanima Međimurske županije uputio je čestitku u kojoj stoji:

"Prvi svibnja je dan koji obilježavamo kao Međunarodni praznik rada. Prilika je to da se prisjetimo što su sve radnici morali proći u borbi za svoja prava. Kriza u kojoj se nalazi naše društvo zasigurno nije prigoda za proslavu jer su brojni naši sugrađani ostali bez posla, mnogo je onih koji rade, a za odrađeno ne dobivaju adekvatnu a često ni nikakvu plaću.

Danas kad smo na bolan način naučili da možemo trošiti samo ono što smo zaradili te da svaki posuđeni novac prije ili kasnije dolazi na naplatu, mi u politici moramo u prvom planu imati pojedinca – čovjeka koji mora imati priliku raditi te zaraditi dovoljno za dostojan život. Stoga otvaranje novih radnih mjesta i to takvih na kojima će radnici biti zadovoljni mora biti svima prioritet.
Ali pri tome ne smijemo zaboraviti ni na one najranjivije. Mi u Međimurskoj županiji i dalje ćemo u okviru svojih ovlasti i mogućnosti nastojati pomagati onima kojima su zbog krize ostali bez posla ili svojim primanjima ne mogu podmiriti osnovne životne potrebe.   
 
Želim da svaki stanovnik Međimurja i Hrvatske danas ima posao, da može dostojanstveno živjeti od svoga rada, prehranjivati obitelj te svaki dan odlaziti na rad bez strepnje za svoje radno mjesto. Uvjeren sam da ćemo sljedeći Praznik rada obilježiti u boljim uvjetima te da će aktualna kriza biti iza nas."

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content