Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Održan 5. Sajam poslova

Datum objave: 28. ožujka 2012.
sajam_nas
U utorak je u čakovečkoj dvorani Graditeljske škole održan Sajam poslova. Organizator je bio Hrvatski zavod za zapošljavanje Područna služba Čakovec, a kao i ranijih godina omogućio je  izravnu komunikaciju između nezaposlenih osoba i tražitelja zaposlenja, poslodavaca, obrazovnih institucija, studenata, učenika, roditelja i svih ostalih dionika na tržištu rada.

Kako je na svečanosti prilikom otvorenja Sajma rekao župan Međimurske županije Ivan Perhoč, gotovo osam tisuća nezaposlenih koliko ih je evidentirano u Međimurju, alarmantna je brojka. No, najnoviji porast nezaposlenosti rezultat je konačnog kraja tvrtki koje su već duže vrijeme stvarale gubitke te se na tržištu nisu mogle održati. No, nije samo broj nezaposlenih važan, važniji je ukupni broj radnih mjesta u Županiji. On se danas kreće oko 39 tisuća, a samo stvaranjem novih, nezaposlenost će se početi stvarno smanjivati. Ovakvi sajmovi, nastavio je župan, mjesto su gdje se može vidjeti koja su zanimanja i poslovi traženi na tržištu rada, te moraju biti smjernica mladima za što se isplati školovati.

Ove godine na čakovečkom Sajmu poslova sudjeluje 65 izlagača, od čega je 45 poslodavaca odnosno asocijacija poslodavaca na samostalnim štandovima. Organiziran je i okrugli stol na temu "Ja poduzetnik/ca  -ideja, znanje, prilika", kao i radionica za maturante srednjih strukovnih škola.

Glavni pokrovitelj sajma bila je Međimurska županija, a pokrovitelj su bili i Grad Čakovec, Prelog i Mursko Središće.

{gallery}2012galerije/Oujak_2012/Sajam{/gallery}

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content