Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Župan primio radnice MTČ tvornice čarapa

Datum objave: 8. ožujka 2012.

prosvjed_nas

Župan Međimurske županije Ivan Perhoč u srijedu je primio predstavnike Sindikata tekstila, obuće kože, gume Hrvatske koje su povodom Međunarodnog dana žena a ponukane propašću tvrtke MTČ tvornica čarapa iz Čakovca prosvjedom željeli skrenuti pozornost na situaciju u kojoj su se našli.

Župan je saslušao prosvjednice te primio na znanje Javni proglas koji su mu uručili. Naglasio je da se uglavnom slaže sa njihovim zahtjevima te je rekao da će tražiti odgovornost od onih državnih institucija koje su omogućile da određene tvrtke posluju unatoč tome što nisu plaćale plaće, doprinose, poreze i režijske troškove. Također, najavio je da će provjeriti jesu li Državno odvjetništvo i Policija reagirali na prijave i ukazivanja na nezakonitosti u tim tvrtkama.

Također, od Vlade i resornih ministarstava zatražit će i očitovanje o planovima koje imaju za očuvanje tekstilne i obućarske industrije na našem području.

{gallery}2012galerije/Oujak_2012/Caraparija{/gallery}

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content