Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Otvoren 6. međunarodni voćarski sajam

Datum objave: 3. rujna 2011.
vsajam_nas
Manifestacija koja je u proteklih 6 godina pronašla svoje mjesto na poljoprivrednoj sajamskoj karti, Voćarski sajam u Donjem Kraljevcu, otvorena je u petak. 

Sajam je otvorio potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske i ministar poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja Petar Čobanković. Pored njega na svečanosti otvaranja bili su i potpredsjednik Hrvatskog sabora Josip Friščić, župan Međimurske županije Ivan Perhoč, župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren, predsjednik Skupštine Međimurske županije Petar Novački, zamjenik župana Međimurske županije Matija Posavec, zamjenik načelnika Općine Donji Kraljevec Kristijan Baranašić te brojni drugi uzvanici.

U svojim prigodnim govorima župan i zamjenik načelnika općine domaćina naglasili su važnost ovog sajma za našu sredinu, ističući da je on postao mjesto ne samo gdje se voćari sastaju, već i mjesto gdje se održavaju brojna  savjetovanja i stručni skupovi, ali i formira cijena jabuke za sljedeću sezonu.

Tako je ove godine postignut dogovor da cijena jabuke prve klase na bazi sorte Idared bude tri kune, a cijena industrijske jabuke 1 kunu za kilogram. Sastanak je vodio predsjednik Hrvatske voćarske zajednice Željko Banjavčić uz nazočnost ministra poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja Petra Čobankovića i predstavnika udruga voćara iz cijele zemlje te predstavnika otkupljivača.

Inače, na sajmu sudjeluje 150 izlagača i predavača iz Hrvatske, Srbije, Austrije i Švicarske, a otvoren je do nedjelje 04. rujna.


{gallery}2011galerije/Rujan_2011/Vsajam{/gallery}

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content