Na imanju OPG Zadravec otvorena kušaonica kozjih sireva
Na imanju OPG-a Zadravec u Oporovcu u petak, 24. kolovoza 2012. godine svečano je otvorena kušaonica kozjih sireva. Projekt opremanja kušaonice financijski su poduprli Hrvatska turistička zajednica i Međimurska županije, tako da od petka na karti turističke ponude Međimurja postoji još jedan proizvod koji posjetiteljima nudi jedinstveni doživljaj.
Obitelj Zadravec imanje i tradiciju stočarenja naslijedila je od „japice i mamice“. Prve koze nabavili su 1991. godine, te se od tada bave stočarstvom, odnosno kozarstvom, te proizvodnjom kozjeg mlijeka i prerade istog u kozje sireve. Uz posjet farmi koza, sirani i kušaonici sireva, turističku ponudu OPG-a Zadravec dopunjuje i šetnica do ranča „Trščanski zvir“ gdje se u netaknutoj prirodi dravskog okruženja mogu organizirati škole u prirodi, razne radionice ili sportska rekreacija. Marljiva obitelj ima puno planova i ideja za nove proizvode, pa bismo tako uskoro mogli uživati i spavajući na slami poput naših djedova i baka.
Na imanju OPG-a Zadravec u Oporovcu u petak, 24. kolovoza 2012. godine svečano je otvorena kušaonica kozjih sireva. Projekt opremanja kušaonice financijski su poduprli Hrvatska turistička zajednica i Međimurska županije, tako da od petka na karti turističke ponude Međimurja postoji još jedan proizvod koji posjetiteljima nudi jedinstveni doživljaj.
Obitelj Zadravec imanje i tradiciju stočarenja naslijedila je od „japice i mamice“. Prve koze nabavili su 1991. godine, te se od tada bave stočarstvom, odnosno kozarstvom, te proizvodnjom kozjeg mlijeka i prerade istog u kozje sireve. Uz posjet farmi koza, sirani i kušaonici sireva, turističku ponudu OPG-a Zadravec dopunjuje i šetnica do ranča „Trščanski zvir“ gdje se u netaknutoj prirodi dravskog okruženja mogu organizirati škole u prirodi, razne radionice ili sportska rekreacija. Marljiva obitelj ima puno planova i ideja za nove proizvode, pa bismo tako uskoro mogli uživati i spavajući na slami poput naših djedova i baka.