Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Župan Posavec primio sportaše Judo kluba Zrinski koji su tijekom ove godine nanizali odličja

Datum objave: 24. listopada 2024.

Danas je župan Međimurske županije Matija Posavec primio sjajne mlade sportaše Judo kluba Zrinski koji su samo tijekom ove godine nanizali čak 32 naslova. Na brojnim  domaćim i inozemnim borilištima članovi Kluba su u svojim kategorijama ukupno osvojili 30 medalja u pojedinačnoj te ekipni naslov prvaka Hrvatske u muškoj konkurenciji u kategoriji U14. Mlađi kadeti i kadetkinje U 16, uz pojedinačne medalje, ekipno su viceprvaci države, također u muškoj konkurenciji.

Izniman niz sportskih uspjeha u ovom Klubu se već može nazvati tradicijom koja dokazuju da je riječ o iznimnoj školi džuda.

„I u sportskim rezultatima ogleda se naš, međimurski mentalitet kojim dominira predanost. Kontinuitet osvajanja odličja, kakav bilježi vaš klub, ne može biti slučajan, već je rezultat rada i discipline koje ove mlade ljude pripremaju za život na najbolji mogući način“, rekao je župan Matija Posavec, čestitavši mladih sportašicama i sportašima, njihovim trenerima te upravi Kluba Zrinski na iznimnim postignućima.

O kakvim je sportašima riječ svjedoči i recentni primjer, turnir Pokal Komende, održan nedavno u Sloveniji, na kojem su džudaši Kluba Zrinski osvojili čak 12 medalja i to u jakoj konkurenciji od 500 natjecatelja iz 44 kluba koja su predstavljala šest zemalja. Do uspjeha su ih doveli treneri Filip Šeketa, Neven Žilavec i Borna Šimunić. Zlatne medalje na spomenutom natjecanju osvojili su Mijo Škvorc, Petar Balunović, Jona Žvorc, Zoa Šopar i Vatroslav Gavranović Horvat, srebrne Noel Ganzer, Iker Novak, Meris Ramadani i Mateja Naguib, dok su se broncom okitili Jona Žvorc i Mihael Vidaković.

Sa županom Posavcem iskustva i svoje doživljaje s borilišta podijeli su mladi džudaši Petar Balunović, Iker Novak, Mihael Vidaković, Meris Ramadani, Jona Žvorc, Nika Đurinić, Loren Janković Crnčec i Lorenna Hranilović te trener Filip Šeketa i predsjednik Kluba Ivica Jalšovec.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content