Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Humanitarna akcija Kluba oboljelih od raka prostate: Čakovec je danas bio ispunjen mirisima pečenih kestena

Datum objave: 12. listopada 2024.

Klub oboljelih od raka prostate koji djeluje u sklopu Županijske lige protiv raka Čakovec organizirao je edukativnu akciju “Kestenijada” s ciljem senzibiliziranja javnosti o problematici ove bolesti čija je učestalost u Hrvatskoj i Međimurskoj županiji u porastu.

Naime, zloćudne bolesti jedan su od glavnih uzroka smrtnosti kod nas. Broj oboljelih može se smanjiti zdravim načinom života i prehranom, a broj izliječenih preventivnim pregledima, odnosno pravodobnim dijagnosticiranjem bolesti i početkom liječenja. Međimurska županija podržava sve akcije koje za cilj imaju edukaciju stanovništva, a Županijska liga protiv raka Čakovec jedna je takva udruga, koja već dugi niz godina upozorava javnost na ovaj zdravstveni problem.

Manifestaciju su obišli i gradonačelnica Grada Čakovca  Ljerka Cividini i župan Međimurske županije Matija Posavec, dajući i tako podršku organizatorima. Tom prigodom oboje su istaknuli kako će  Županija i Grad i dalje kao i do sada pružati svaku pomoć u radu kluba, ali i same Županijske lige protiv raka Čakovec.

Prikupljena financijska sredstva od prodaje kestena će se uložiti u nastavak prevencije i ranog otkrivanja raka prostate te za rehabilitaciju članova Županijske lige.

Kao zahvalu za sve učinjeno i pomoć u radu Kluba oboljelih od raka prostate, predsjednik Kluba Franjo Novak  je županu Matiji Posavcu, gradonačelnici Ljerki Cividini, predsjedniku  Županijske lige protiv raka prim. Husseinu Saghiru, višoj savjetnici za socijalnu skrb u gradu Čakovcu Lani Remar i Mladenu Braniši uručio prigodne poklone.

Isto tako, poklon je primila sa svojih 90 godina života, ponosna i najstarija pečenjarka kestena u Hrvatskoj i Europi, a možda i u svijetu Marija Knezić. Gospođa Marija svojom agilnošću, pozitivom i marljivošću predstavlja sve ono što naš Čakovec čini toliko posebnim, toliko našim.

Izvor: Grad Čakovec

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content