Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

„Vi ste najbolji promotori sporta i uzori mladima“, poručio je župan uspješnim sportašima na prijemu

Datum objave: 7. rujna 2024.

Županijom je danas zavladao sportski duh i ponos jer su na prijem kod župana Međimurske županije Matije Posavca stigli sportaši i sportašice Karate centra Šenkovec, Karate kluba Globus Čakovec - Mala Subotica, te Čakovečkog plivačkog kluba koji su svoje trofejne natjecateljske nizove obogatili novim medaljama s recentnih međunarodnih i nacionalnih ogleda.

Župan je mladim sportskim talentima poželio srdačnu dobrodošlicu te izrazio ponos na rezultate koje kontinuirano postižu: „Vi ste još jedan dokaz da je Međimurje uistinu rasadnik sportskih talenata i šampiona. Istinski ste promotori sporta i uzori mladima. Raduju me vaši uspjesi koji znače i više od osvojenih medalja. Iza svakog sportskog trijumfa stoji mnogo rada, zalaganja, predanosti i odricanja. Sport vas oblikuje u ljude koji se nikada neće predati i koji će do uspjeha i ciljeva dolaziti bez obzira na prepreke“, rekao je župan Posavec, čestitavši sportašima i njihovim trenerima na uspjesima.

Iz Karate centra Šenkovec stigli su Bella Mikulić, državna juniorska prvakinja koja se plasirala na mediteransko i svjetsko prvenstvo, zatim Lorena Mihalković, državna juniorska prvakinja u ekipnom plasmanu, koja je također izborila nastup na svjetskom prvenstvu u Veneciji. Kolegicama su se pridružili i David Faić, osvajač trećeg mjesta na Prvenstvu Hrvatske za kadete, te Ozren Grgić, trostruki državni prvak s izborenim plasmanom za prvenstvo Mediterana. U pratnji mladih karatistica i karatista bio je i trener Vlado Bošnjak.

Nagrađeni su i sportaši iz Karate kluba Globus Čakovec-Mala Subotica te njihov trener Dejan Slukić. Prijemu su iz ovog kluba prisustvovali Aida Trstenjak, Sven Strahija, Ervin Šoltić, Paulina Magdalenić, te Petar Slukić.

Na nedavnom turniru WKF svjetske lige za mlade, u meksičkom Cancunu, Aida Trstenjak osvojila je 1. mjesto u kategoriji juniorki (-48 kg), Sven Strahija 1. mjesto u kategoriji juniora (-76 kg), Ervin Šoltić je bio drugi u kategoriji kadeta (+70 kg), dok je Paulina Magdalenić osvojila 3. mjesto u kategoriji kadetkinja (-61 kg), a Petar Slukić također 3. mjesto u kategoriji kadeta (-70 kg).

Jednako dobre rezultate članovi Karate kluba Globus Čakovec-Mala Subotica ostvarili su i na državnom prvenstvu u Zagrebu, početkom ljeta: Sven je osvojio prvo mjesto u svojoj kategoriji, Ervin, Paulina i Petar drugo, a Aida treće.

Iz bazena se bez medalja godinama ne vraćaju ni članovi Čakovčkog plivačkog kluba koji su i zadnji natjecateljski ciklus završili trijumfalno. Najplivači su Meri Furdi, Mario Beliga, Marta Horvat, Tin Furdi i Dominik Dukić, koje do vrhunskih rezultata vode treneri Goran Kolarić i Luka Dodlek.

Treneri ističu da u ČPK- imaju tri natjecateljske grupe koje nastupaju na međunarodnim i državnim mitinzima i prvenstvima, te ukupno broje više od 50 plivačica i plivača. Najuspješniji natjecatelji su Meri Furdi i Mario Beliga koji u svojoj konkurenciji briljiraju na državnoj razini te su članovi  hrvatske plivačke reprezentacije. Na Prvenstvu Hrvatske u srpnju osvojili su ukupno deset medalja: Mario Beliga tri zlata, tri srebra i broncu, dok se Meri Furdi okitila s tri bronce.

Prijemu sportaša nazočile su pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje kulturu i sport Nives Kolarić Strah te pročelnica Upravnog odjela za civilno društvo i ljudska prava Maja Odrčić Mikulić.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content