Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Roko Farkaš osvojio svjetsku medalju zlatnog sjaja

Datum objave: 3. rujna 2024.

U skromnoj, ali toploj atmosferi, župan Međimurske županije Matija Posavec danas je priredio prijem za Roka Farkaša, mladog atletičara iz Nedelišća koji se jučer vratio sa Svjetskog juniorskog prvenstva u Limi gdje je osvojio zlatnu medalju u skoku u dalj s rezultatom od 8,17 metara, čime je postigao impresivan uspjeh na svjetskoj razini.

Na Svjetskom prvenstvu, Roko je postavio novi svjetski rekord, rušeći stari rekord koji je stajao 38 godina. Kako je i sam rekao, ovo mu nije ni najdraža disciplina. „Moja ljubav je desetoboj i vraćam se u tu disciplinu čim mi se oporavi rame,“ istaknuo je Roko.

Roko je svojim izvanrednim uspjehom dostojanstveno predstavio svoj kraj na svjetskoj razini, donoseći ogromno priznanje i ponos. Njegov put do zlatne medalje bio je ispunjen predanim radom, neprekidnim usavršavanjem i nesalomivom voljom.

Roko Farkaš rođen je 11. veljače 2005. godine i živi u Nedelišću. Njegova atletska karijera uključuje desetoboj, te nastupe u disciplinama kao što su 100 m, 200 m, skok u dalj, 400 m i 110 m prepone. Trenutno je student Kineziološkog fakulteta u Zagrebu. Karijeru je započeo u AK Nedelišće, a sada trenira u AK Sloboda Varaždin. Tijekom svoje karijere, Roko je trenirao pod vodstvom Željka Jageca, Aleksandra Puklavca i trenutačno Patrika Koščaka.

Međimurska županija rasadnik je sportskih i ljudskih  talenata

„Roko je iz Međimurja otišao na svjetsku pozornicu i tamo osvojio zlatnu medalju, što zaslužuje sve pohvale i divljenje. Za Roka ćemo zasigurno još mnogo puta čuti, jer ovo je tek početak njegove sjajne karijere na svjetskim pozornicama,“ rekao je župan Posavec te izrazio zadovoljstvo što naši sportaši koriste sportsku infrastrukturu u Međimurju, iako su članski vezani uz klub Varaždinu. „Roko je svojim uspjehom donio ponos našem kraju, a njegov rezultat na svjetskoj razini pokazuje da trud i predanost donose velike rezultate,“ rekao je župan Posavec te dodao kako je Međimurje rasadnik sportskih i ljudskih talenata.

Roko Farkaš je na prijemu zahvalio županu i svom prvom treneru Željku Jagecu, koji je prepoznao njegov talent i usmjeravao ga tijekom početka njegove atletske karijere. „Puno mi znači što me prepoznala Županija i nadam se da nećemo biti ovdje zadnji put. Radimo na tome da postignemo još veće uspjehe, i nadam se medalji s Olimpijade,“ rekao je Roko te poručio svim mladim sportašima. „Nastavite trenirati, dajte sve od sebe i uskoro ćemo vas gledati na velikim scenama,“

Na prijemu su osim trenera Patrika Koščaka, nazočili Rokova majka Radmila Farkaš, njegov prvi trener Željko Jagec, saborski zastupnik i potpredsjednik Skupštine Međimurske županije Ivica Baksa, pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu i sport Nives Kolarić Strah, te brojni djelatnici Međimurske županije.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content