Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Festival balona u Prelogu – čarolija na nebu iz cijelog svijeta!

Datum objave: 31. kolovoza 2024.

Prelog je ovih dana domaćin jedne od najsvjetlijih i najšarenijih manifestacija godine – Festivala balona! Od 30. kolovoza do 1. rujna, preloška Marina postaje epicentar balonarskog spektakla, okupljajući balonare iz cijelog svijeta.

Tijekom tri uzbudljiva dana festivala, posjetitelji imaju priliku uživati u vožnjama balonima koje nude jedinstvene poglede na Međimursku županiju. Svaki dan, nebo iznad Preloga bit će ispunjeno spektakularnim balonima raznih oblika i boja, stvarajući zaista čarobnu atmosferu koja brojne posjetitelje ostavlja bez daha.

Festival započinje svakog jutra u zoru, oko 6 sati, kada baloni uzlijeću i pružaju nevjerojatan prizor iznad zelenih krajolika Međimurja. Ovisno o vremenskim uvjetima, letovi se nastavljaju i u popodnevnim satima, od 17 sati, a posjetitelji mogu uživati ne samo u letu balonima, već i u brojnim popratnim sadržajima koje su organizatori pripremili.

Jedna od glavnih atrakcija festivala je "Piknik na Dravi", koji kombinira koncerte, bogatu gastronomsku ponudu te radionice za djecu i odrasle. Piknik se održava uz jednu od najljepših šetnica u Hrvatskoj, što dodatno doprinosi čarobnoj atmosferi festivala.

Pozivamo sve zainteresirane da posjete Festival balona u Prelogu i dožive ovu jedinstvenu i nezaboravnu manifestaciju!

Fotografije: Marko Kiš / Festival balona

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content