Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

15. obljetnica posvete Svetišta u Maloj Subotici pod geslom „Moje srce – tvoje svetište“

Datum objave: 24. kolovoza 2024.

Uz duhovni program, svetu misu, anđeoski pozdrav i blagoslov slika Gospe Hodočasnice, u Maloj Subotici proslavljena je 15. godišnjica posvete Prvog hrvatskog filijalnog Svetišta MTD u Maloj Subotici i Dan Gospe Hodočasnice. Naime 22. kolovoza 2009. posvećeno je prvo Hrvatsko Schönstattsko svetište, jedno od dvjestotinjak identičnih svetišta na pet kontinenata u stotinjak zemalja diljem svijeta. Misa je proslavljena na oltaru na otvorenom u velikom Marijinu perivoju u obliku srca kod kapelice Majke Triput Divne, koja je potpuno identična prasvetištu u Schönstattu. 

Na početku misnog slavlja sve prisutne vjernike koji su se okupili u velikom broju pozdravili su pater Christoph Horn, rektor Prvog hrvatskog filijalnog svetišta u Maloj Subotici, ujedno i duhovni asistent Hrvatske Schönstattske obitelji. Svetu misu predslavio je Varaždinski biskup u mru, mons. Josip Mrzljak, uz koncelebraciju brojnih svećenika Varaždinske biskupije, dok je na misi pjevao zbor iz Vratišinca.

Uz mnogobrojne vjernike i hodočasnike iz cijele Hrvatske, svetoj misi nazočili su župan Međimurske županije Matija Posavec i načelnik Općine Mala Subotica Valentino Škvorc.

Danas u Hrvatskoj Schönstattska obitelj ima oko 1000 članova, a svetište u Maloj Subotici raste iz godine u godinu, uredio se Schönstattski centar, hodočasnički dom te izgradile sanitarne prostorije, čiju izgradnju je financijski podržala i Međimurska županija, a sve više suradnika sudjeluje u planiranju i ostvarenju niza duhovnih sadržaja koji se u njemu priređuju tijekom godine. Varaždinska biskupija i Međimurje mogu se pohvaliti kako imaju jedino u Hrvatskoj Schönstattsko svetište, koje se nalazi u Maloj Subotici i djeluje uz geslo „Moje srce – tvoje svetište!“.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content