Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Emotivan oproštaj od župnika Darka Kelemenića nakon 25 godina službe u Svetom Jurju u Trnju

Datum objave: 18. kolovoza 2024.

Nakon punih 25 godina posvećenog rada i predanosti župi Svetog Jurja u Trnju, župnik Darko Kelemenić oprostio se od svojih župljana na emotivnoj zahvalnoj svetoj misi kojoj su nazočili brojni vjernici i prijatelji koji su željeli izraziti svoju zahvalnost i poštovanje prema župniku koji je ne samo vodio župnu zajednicu, već i gradio snažne prijateljske veze među župljanima.

Župnik Kelemenić, koji je tijekom četvrt stoljeća ne samo predvodio župnu zajednicu, već i gradio snažne veze među ljudima, uskoro će svoju svećeničku dužnost nastaviti u župi u Popovači.

„Moj dom će uvijek biti ovdje, u Svetom Jurju u Trnju. Ovdje sam pronašao svoju obitelj i dom, i zauvijek ću vas nositi sa sobom.“

U svom emotivnom oproštajnom govoru, velečasni Darko Kelemenić istaknuo je svoju prvu ljubav prema Međimurju, koju je stekao dolaskom u ovu župu s 30 godina. „Moja prva ljubav je Međimurje, a prva ljubav se nikad ne zaboravlja. Vi ćete zauvijek ostati u mom srcu i mojim molitvama.“

Velečasni Kelemenić rekao je kako je međimurski narod pošten, vrijedan i iskren, te  zahvalio svima na prijateljstvu i podršci koju su mu pružili tijekom svih ovih godina. „Kud god čovjek pođe, uvijek nosi nadu da će ga netko pogledati, posjetiti i dočekati s osmijehom,“ rekao je, te pozvao župljane da ga posjete kad god budu u Podravini, gdje će ih uvijek dočekati otvorenih vrata. „Moj dom će uvijek biti ovdje, u Svetom Jurju u Trnju. Ovdje sam pronašao svoju obitelj i dom, i zauvijek ću vas nositi sa sobom,“ kazao je.

Vlč. Kelemenić služio je kao župnik Župe Sveti Juraj u Trnju od kolovoza 1999. godine, preuzimajući dužnost od dotadašnjeg župnika Stjepana Markušića, te je postao omiljen među župljanima, zahvaljujući svojoj predanosti, ljubaznosti i duhovnoj potpori koju je nesebično pružao zajednici. Župa Sveti Juraj u Trnju obuhvaća naselja Čehovec, Hodošan, Palinovec, Turčišće, Donji Pustakovec i Donji Hrašćan.

Povelja Međimurske županije vlč. Kelemeniću koji odlazi u novu župu

Pozdravnim riječima i simboličnim poklonima u ime svih župljana zahvalio je Božidar Kolarić, a u ime Međimurske županije, župan Matija Posavec koji je župniku Kelemeniću dodijelio Povelju u znak priznanja i zahvalnosti za nesebično pastoralno djelovanje te 25 godina posvećenog rada i duhovnog vođenja zajednice.

„Hvala vam za svih 25 godina predanog služenja u kojima niste bili samo župnik, već i utjeha u trenucima boli, radosti i patnje. Župljani su u vama pronalazili oslonac, zajedništvo kada su osjećali osamljenost i veselje u trenucima radosti. Bili ste ono što čovjek može biti čovjeku, ono što brat može biti bratu – istinska podrška i prijatelj. Emocije na licima vaših župljana govore tisuću riječi – one su iskren izraz zahvalnosti i ljubavi. Pustili su vas u svoje domove, ali još važnije, u svoja srca. A kad vas netko pusti u svoje srce, to je najveći dar i radost koju možete primiti,“ rekao je župan te dodao „Nosite Međimurje u svom srcu gdje god išli, jer vi ćete zauvijek imati posebno mjesto u našim srcima."

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content