Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Napreduju radovi na obilaznici Preloga

Datum objave: 27. lipnja 2024.

Prije potpisivanja važnog ugovora o gradnji obilaznice Nedelišće – Pušćine, župan Matija Posavec, ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković, gradonačelnik grada Preloga Ljubomir Kolarek i predsjednik uprave Hrvatskih cesta Josip Škorić obišli su gradilište obilaznice Preloga, vrijedne 9,45 milijuna eura, koja će se protezati od zapadnog ulaza u grad do zapadnog ulaza u Draškovec. Riječ je o trasi dugoj 6,8 kilometara za čiju daljnju gradnju nema prepreka jer su Hrvatske ceste ušle u posjed nekretnina u tijeku postupka izvlaštenja, a upravni postupci te upravni spor za 13 čestica su u tijeku.Provedeni su i postupci nepotpunog izvlaštenja koji su pravomoćno riješeni.

Riječ je o jednom od većih infrastrukturnih cestovnih projekata u Međimurskoj županiji koji se odvija previđenom dinamikom i čija se važnost ogleda u nekoliko aspekata: od rasterećenja prometa kroz naselja i njegove sigurnost do stvaranja preduvjeta za nove poslovne zone“, naglasio je ministar Butković.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content