Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Ostvareni uvjeti za sigurniji promet između Belice i Gardinovca

Datum objave: 7. lipnja 2024.

Danas su župan Međimurske županije Matija Posavec, te načelnik Općine Belica Zvonimir Taradi i ravnateljica Županijske uprave za ceste Đurđica Hamer obišli prometnicu između Belice i Gardinovca, dugu 2.222 metra, koja je u potpunosti rekonstruirana i proširena, te je uz nju izgrađena i pješačko-biciklistička staza i izvedena oborinska odvodnja. Svi uvjeti za sigurniji promet na ovoj frekventnoj cesti sada su ispunjeni. Ostaje tek uređenje bankina i okoliša ceste, te postavljanje vertikalne signalizacije i zaštitne ograde u jakom zavoju na ovom pravcu.

Spomenimo da je riječ o investiciji vrijednoj 743.972 €, koju financijski nose Županijska uprava za ceste Međimurske županije, u partnerstvu s Općinom Belica. Radove su izveli djelatnici domaće tvrtke Pavlic-asfalt-beton iz Donjeg Kraljevca, izabrani u postupku javne nabave.

Međimurska županija inicirala je ovo ulaganje jer je riječ o vrlo prometnom pravcu, vitalnom mnogim građanima Međimurja, te pravcu dosad koji nije imao pješačko-biciklističku stazu, zbog čega je bilo od iznimne važnosti što prije podići sigurnu infrastrukturu. Rekonstrukcija ove prometnice te izgradnja biciklističke staze nastavak je obimnog ulagačkog ciklusa u cestogradnji, kojim se u ovom slučaju podržava i razvoj općine Belica.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content