Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Župan i gradonačelnica obišli dežurne službe Djevojčica Antonela je prva beba u Međimurju rođena u 2022.

Datum objave: 1. siječnja 2022.

Župan Međimurske županije Matija Posavec i gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini u novogodišnjoj noći obišli su dežurne službe i njihove djelatnike koji su novogodišnju noć proveli na radnim mjestima brinući o sigurnosti svih građana Međimurja. Obilazak su započeli u Policijskoj upravi međimurskoj, nakon koje su obišli Centar 112, Javnu vatrogasnu postrojbu Čakovec i Zavod za hitnu medicinu Međimurske županije.

U Policijskoj upravi Međimurskoj župana i gradonačelnicu su dočekali voditelj OKC PU Međimurske Goran Đurašin, uz dežurni tim Roberta Pintarića, Dragutina Drvenkara i Daria Lovrenčića koji su spomenuli kako je novogodišnja noć protekla relativno mirno i da nije bilo većih intervencija.

Prilikom posjeta Službi civilne zaštite Čakovec, Županijskom centru 112, pročelnik Ladislav Söke istaknuo je kako je 24 sata prelaska sa stare u novu godinu zaprimljeno ukupno 65 poziva od čega 29 namjenska poziva. Najčešći razlog poziva u novogodišnjoj noći bio je upotreba pirotehnike kao i pojava poledice na cesti. Tijekom 2021. godine  ukupno je zabilježeno 19 636 poziva, u prosjeku 54 poziva dnevno, što je za 2,4% manje poziva u odnosu na 2020. godinu. Od toga je 11 326 poziva, odnosno 57,6 %  bilo namjenskih a 42,4% nenamjenskih ili zlonamjernih poziva. Od 01.01.2021. do 31.12.2021. zaprimljeno je i 276 poziva vezanih uz pojavu koronavirusa. Dežurnu ekipu činili su Zorislav Habuš i Mihael Kolarić.

Zamjenik zapovjednika Javne vatrogasne postrojbe grada ČakovcaLeon Krištofić rekao je kako tijekom novogodišnje noći vatrogasci nisu imali intervencija. Vatrogasci su tijekom 2021. godine imali 900 intervencija, Javna vatrogasna postrojba njih 365, a dobrovoljno vatrogasna društva 535. Zajednički su intervenirali 95 puta. Dežurnu ekipu vatrogasaca tijekom novogodišnje noći činili su Mario Lončar, Marijan Kovačić, Oto Jakopić, Branimir Grabar, Goran Dokleja i Milan Horvat.

U Zavodu za hitnu medicinu novogodišnja je noć također protekla mirno  te nisu zabilježeni pozivi i intervencije više od uobičajenih. U Zavodu za hitnu medicinu dočekao ih je ravnatelj Županijske bolnice Čakovec dr. Igor Šegović i ravnateljica Vladimira Križaj Grabant koja je rekla kako je Zavod za hitnu medicinu tijekom 2021. godine pružio 9 652 usluga, od čega 8 145 intervencija na terenu i 1 513 ambulantnih liječenja. Tijekom protekle godine ukupno je primljeno 32 360 poziva što je povećanje u odnosu na 2020. godinu za 9,5 %.

Župan Matija Posavec i gradonačelnica Ljerka Cividini zahvalili su svim dežurnim djelatnicima i žurnim službama Međimurske županije na predanom radu tijekom cijele godine te su im čestitali Novu godinu, uz želje da u novoj godini imaju što manje intervencija.

U jutarnjim satima, u 04:33 u Županijskoj bolnici Čakovec rođena je prva ovogodišnja beba u Međimurskoj županiji, djevojčica Antonela. Ponosni roditelji su Horvat Melita i Senad Horvat, a Antonela im je treće dijete.

Djevojčica je teška 3130 grama i duga 50 cm, porod je prošao uredno, beba i mama se dobro osjećaju – rekao je dežurni liječnik Marko Škoda, dr. med. spec. ginekologije i opstetricije, koji je s primaljom Vesnom Kirić i Marijom (Macom) Zvornik vodio porod.

Čestitke roditeljima uputili su župan Međimurske županije Matija Posavec i gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini prigodnim željama i poklonima. 

Čestitke prvoj rođenoj bebi u Međimurju, roditeljima i cijeloj obitelji.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content