Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Nastavak radova na komunalnoj infrastrukturi u Poslovnom parku Međimurje

Datum objave: 2. rujna 2024.

Nakon što su prošle godine u Poslovnom parku Međimurje završeni radovi na površini od 4.000 m², koji su obuhvatili izgradnju oborinske kanalizacije, niskonaponske električne mreže, rasvjete te distributivno-telekomunikacijske kanalizacije, radovi se nastavljaju s novim projektom. U sklopu kontinuiranog razvoja Poslovnog parka Međimurje i ulaganja u komunalnu infrastrukturu, uskoro će započeti radovi na izgradnji vodovodne i kanalizacijske mreže u Poslovnom parku Međimurje, u blizini HGSS stanice Čakovec.

Ovaj projekt, vrijedan 62.895,84 eura, omogućit će modernizaciju i proširenje postojećih sustava, što će direktno poboljšati uvjete za poslovanje unutar Poslovnog parka. Cilj projekta je osigurati pouzdaniju i učinkovitiju infrastrukturu koja će doprinijeti optimalnom funkcioniranju svih objekata unutar parka.

U Poslovnom parku Međimurje smještene su brojne institucije, znanstveni centrar, veleučilište, poduzetnički inkubator, studentski dom i HGSS stanica. S obzirom na stratešku važnost ovih objekata, radovi na vodovodnoj i kanalizacijskoj mreži bit će izvedeni s ciljem povećanja učinkovitosti upravljanja vodom i otpadnim vodama, što će dugoročno osigurati održivost poslovnog parka.

Ugovor o izvođenju radova potpisao je župan Međimurske županije Matija Posavec s direktorom tvrtke Hidrotehnika d.o.o., Sašom Sabolićem, koja će biti provoditi radove na ovom projektu. Radovi će započeti početkom rujna, a završetak se očekuje krajem listopada.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content