Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Mačkovec proslavio svoj dan

Datum objave: 31. kolovoza 2024.

U petak navečer u Društvenom domu u Mačkovcu održana je Svečanost povodom Dana mjesta. Naime, ovo naselje u sastavu Grada Čakovca svoj dan obilježava  27. kolovoza, kao spomen na datum otprije 648 godina kad se u nekom dokumentu prvi put spominje ime Mačkovec. Danas je Mačkovec mjesto u kojem prema posljednjem popisu živi 1.222 stanovnika, a koje ima visoki komunalni standard i u kojem je lijepo živjeti.

Rezimirajući što je sve učinjeno u proteklih godinu dana, predsjednik Mjesnog odbora Mačkovec Krunoslav Vidačić, rekao je da se uz niz manjih ulaganja, nastavilo s uređenjem Društvenog doma, sređen je njegov okoliš, uređeno dječje igralište, postavljena nadstrešnica na Sportskom domu, sanirana ulica Međgaje, asfaltirana cesta od Martice do nogometnog igrališta… Zahvalio se svim udrugama na području mjesta na svemu što čine, jer svojim radom obogaćuju društveni život, a humanitarnim akcijama u organizaciji udruge “Zajedno za druge” pomažu onima kojima je pomoć potrebna. Gradonačelnici Grada Čakovca Ljerki Cividini zahvalio je na potpori koju daje njihovim nastojanjima da život u Mačkovcu bude još bolji.

Predsjednik Gradskog vijeća Grada Čakovca Josip Varga pak je rekao da je između ove i prošlogodišnje proslave u mjestu napravljeno mnogo toga. Grad ima razumijevanja za prijedloge i potrebe koje postoje u svim mjesnim odborima. Ulaganjima kroz gradski proračun, ali i privlačenjem sredstava iz europskih fondova nastoji dodatno povećati kvalitetu života u svim dijelovima grada, pa tako i u Mačkovcu.

Čestitajući Mačkovčankama i Mačkovčanima Dan mjesta, čakovečka gradonačelnica rekla je da Mačkovec ne bi bio tako uređen da nije njegovih mještana. Od samih građana koji uređuju naselje, pa sve do udruga koji svojim aktivnostima obogaćuju kulturni, sportski i društveni život u mjestu. Posebno je zahvalila predsjedniku MO Krunoslavu Vidačiću na trudu i entuzijazmu, jer kako je rekla, posao koji radi shvaća vrlo ozbiljno te daje sve od sebe kako bi se Mačkovec razvijao. Gradonačelnica Cividini pozvala je sve mještane na suradnju oko potreba mjesta. Svaki konkretni i konstruktivni prijedlog sigurno će dobiti podršku Grada, jer nam je svima cilj razvoj i napredak. Navela je i da je završena projektna dokumentacija za uređenje Ulice Stjepana Radića, koja će omogućiti daljnje širenje mjesta te, najvažnije, ostanak mladih u Mačkovcu.

„Mačkovec na svojem području ima sve kao da je općina, a ne mjesni odbor u sastavu grada. Ima i aktivne i značajne sugrađane koji nadaleko pronose glas o Mačkovcu, a odnos koji stanovnici imaju prema uređenju mjesta, primjer je drugima i za svaku je pohvalu“, rekao je, među ostalim, župan Međimurske županije Matija Posavec. Posljednje tri  godine posebno je vidljivo kako se grad ravnomjerno razvija, što je rezultat politike aktualne gradske vlasti, a to se vidi se i u Mačkovcu. Suradnjom kakvu imamo ovdje, te u Čakovcu i Međimurju, postižemo da smo danas razvijena i perspektivna sredina, a jedino tako svi zajedno možemo ići naprijed. Čestitajući Dan mjesta, župan Posavec Mačkovčanima je zaželio da realiziraju sve što su zamislili kako bi za dvije godine okruglu godišnjicu proslavili što svečanije.

Ovo je bila prilika i da se zahvali mještanima koji su svojim rezultatima i djelovanjem pridonijeli promociji Mačkovca. Prigodne poklone dobili su sportaši Sindy BubekMagdalena LončarBorna LesjakSven Lesjak te David Faić. Nagrađeni su i Silva Lesjak i Boža Nemec za doprinos u uređenju mjesta te Zoran Lesjak za doprinos u razvoju i promociji sporta u Mačkovcu..

Svečanost su svojom nazočnošću uveličali saborski zastupnik i potpredsjednik Skupštine Međimurske županije Ivica Baksa, brojni predsjednici mjesnih odbora u sastavu Grada Čakovca, predstavnici društvenog i vjerskog života Mačkovca i Čakovca, udruga koje djeluju u selu te brojni mještani.

Nakon svečanosti i kraćeg domjenka, proslava se nastavila nastupom „domaćeg“  banda Etno dua Goga&Željko.

Izvor: Grad Čakovec

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content