Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Održano 17. izdanje manifestacije Dani ljuka i ekološke proizvodnje u Donjoj Dubravi

Datum objave: 25. kolovoza 2024.

Posljednja nedjelja u kolovozu rezervirana je za manifestaciju „Dani ljuka i ekološke proizvodnje“ koja se ove godine održava 17. po redu. Dvorište Doma kulture Zalan u Donjoj Dubravi, i ove je godine postalo srce Međimurja ispunjeno mirisima ljuka, dok su brojni proizvođači iz Međimurja, Podravine i drugih dijelova Hrvatske predstavili svoje ekološke proizvode.

Sajam je privukao brojne goste, među kojima su bili župan Međimurske županije Matija Posavec, njegov zamjenik Josip Grivec i predsjednik Općinskog vijeća Josip Ribić.

Predsjednik Općinskog vijeća, Josip Ribić, izrazio je zahvalnost Josipu Sabolu, začetniku ovog sajma, ne samo zbog njegove ideje, već i zbog dugogodišnjeg truda i rada. "Prije 17 godina krenuli smo sa svega tri ili četiri drvena stola, a danas se možemo pohvaliti sajmom na kojem nam mnogi zavide. Danas se u Donjoj Dubravi okupilo čak 46 izlagača," istaknuo je Ribić u svom govoru.

Dane  ljuka i ekološke proizvodnje svečano je otvorio župan Međimurske županije Matija Posavec, pritom naglasivši kako se u proteklih 17 godina očuvala tradicija ekološke i kvalitetne poljoprivredne proizvodnje, čime se Međimurje s ponosom može pohvaliti. U svom govoru, posebno je zahvalio Josipu Sabolu, koji predano radi na organizaciji i razvoju ovog sajma, doprinoseći prepoznatljivosti međimurskih proizvoda ne samo u Hrvatskoj, već i širom svijeta. Josip Sabol, začetnik ovog sajma, nadovezao se na županove riječi, naglašavajući koliko je truda, znoja i odricanja potrebno za uzgoj luka, ali je istaknuo da se sav rad na kraju isplati.

Na samom kraju svečanog otvorenja, dodijeljene su nagrade za najuređenije izlagačke stolove. Prvo mjesto osvojilo je OPG Rajka Čekunec iz Nedelišća, drugo mjesto pripalo je OPG-u Jasmina Malek Križanec iz Preloga, dok je reće mjesto osvojila Učenička zadruga "Pupoljak" iz Osnovne škole Donja Dubrava.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content