Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Održana Svečana sjednica povodom Dana Općine Pribislavec

Datum objave: 24. kolovoza 2024.

Svečanom sjednicom Općinskog vijeća, Općina Pribislavec je u petak, 23. kolovoza proslavila svoj dan. Općina Pribislavec, osnovana je 2002. godine, i već 16. godinu povodom Dana općine obilježava Feštetićeve dane, brojnim aktivnostima i tradicionalnim manifestacijama.

Brojni mještani, gosti i uzvanici okupili su na stadionu „Petar Peršić“, među kojima su bili izaslanica izaslanica Predsjednika Republike Martina Ciglević, izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora i predsjednika Vlade Ljubomir Kolarek, saborski zastupnik Ivica Baksa, župan Međimurske županije Matija Posavec, predsjednik Skupštine Međimurske županije Dragutin Glavina, gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini, te načelnici i zamjenici načelnika međimurskih općina.

Himnu je na samom početku otpjevao Filip Hozjak, a pozdravne riječi uputili su i najmlađi, polaznici Dječjeg vrtića Žibeki iz Pribislavca Mika Korent Baksa, Ela Blašković, Kyara Novosel i Franka Mihalković koji su okupljenima poželjeli toplu dobrodošlicu.

Brojne uzvanike pozdravila je predsjednica Općinskog vijeća Dina Korent, koja je u svom govoru zahvalila mještanima na podršci, kontinuiranim savjetima i ukazanim problemima, te stručnim i komunalnim službama, kao i vijećnicima i vijećnicama na suradnji. „Vaše povjerenje i zajedništvo omogućili su nam da zajedno gradimo Općinu Pribislavec u smjeru koji najbolje odgovara potrebama naših stanovnika,“ istaknula je te naglasila važnost daljnje suradnje za buduće projekte i napredak općine.

Na važne realizirane projekte u proteklog godini osvrnuo se načelnik Općine Pribislavec Matija Ladić. Završena je komunalna infrastruktura, rekonstruirane su ulice, postavljena nova rasvjeta kao i izgrađeno igralište u Romskom naselju. „Ponosni smo na ostvarene rezultate, a u isto vrijeme s nestrpljenjem gledamo prema budućim projektima. U planu su značajni projekti kao što su rekonstrukcija i nadogradnja dječjeg vrtića te prenamjena dvorca Feštetić u interpretacijski centar. Ovim putem želim izraziti posebnu zahvalnost Međimurskoj županiji koja je preuzela vođenje ovog iznimno važnog projekta, koji će značajno doprijeti razvoju i promociji naše općine,“ rekao je načelnik.

Podsjetimo, dvorac Feštetić u Pribislavcu jedan je od najljepših dvoraca sjeverne Hrvatske te je zaštićen kao nepokretno pojedinačno kulturno dobro Republike Hrvatske, a njegova obnova jedan je od 12 strateških projekata određenih Planom razvoja Međimurske županije do 2027. godine. Međimurska županija kandidirala je rekonstrukciju i prenamjenu Feštetićeva dvorca u interpretacijski centar, a prijavom na natječaj ostvareno je 100-postotno sufinanciranja, odnosno, odobren je iznos od 6,6 milijuna eura.

Župan Međimurske županije Matija Posavec, nadovezao se na načelnika Ladića te kazao da će Kaštel u punom sjaju svjedočiti našoj povijesti i kulturi, a nakon revitalizacije vraćen mještanima Pribislavca na upravljanje. „Pribislavec ima velik potencijal i svima nam je želja da se općina dalje razvija i raste. Na Pribislavec se nastavljaju čakovečka gospodarska zona istok i Centar znanja Međimurske županije, a uz novu zaobilaznicu to će područje dobiti veliki zamah u otvaranju novih radnih pogona. Uspjeli smo izgraditi novu školsku zgradu, no sada je vrijeme da dvorac Feštetić – Kaštel obnovimo i da mu vratimo stari sjaj koji zaslužuje,“ kazao je župan Posavec.

Izaslanica Predsjednika Republike Hrvatske, Martina Ciglević, i izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora i predsjednika Vlade, Ljubomir Kolarek, uputili su čestitke na postignućima i uspjesima u razvoju općine te kazali da je lijepo vidjeti kada se zajednica ne samo razvija već i snažno raste i napreduje.

U kulturno-umjetničkom programu nastupili su još i učenici Osnovne škole Vladimira Nazora Pribislavec te KUD Kaštel

Plaketa Međimurskoj županiji

Svečanost je bila prilika da se zaslužnim pojedincima i udrugama uruče priznanja, te su plaketu Općine Pribislavec dobili Zoran Juričan, tvrtka IM-COMP d.o.o., Međimurska županija, Dječji vrtić „Žibeki“, doc. dr. sc. Ivana Mihalic Pokopec i doc. dr. sc. Dina Korent. Zahvalnice Općine primili su Nada Mihalic, Josip Mihalković, Vladimir Braniša, Lucija Lesjak i Luka Mihalic.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content