Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Župan i gradonačelnica Čakovca odali počast žrtvama totalitarnih režima

Datum objave: 23. kolovoza 2024.

U znak sjećanja na žrtve totalitarnih i autoritarnih režima, župan Međimurske županije Matija Posavec i gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini zapalili su svijeće kod centralnog križa na čakovečkom gradskom groblju te se prisjetili na sve one koji su stradali zbog isključivosti, netrpeljivosti i mržnje, koja je u prošlosti, tijekom vladavine autoritarnih režima, često rezultirala gubitkom ljudskih života.

Europski dan sjećanja na žrtve svih totalitarnih i autoritarnih režima obilježava, prema odluci Europskog parlamenta 23. kolovoza, kako bi se odala počast svim žrtvama koje su stradale pod represivnim režimima, čija je vlast bila utemeljena na isključivosti, netoleranciji i mržnji. Europski parlament ustanovio je ovaj dan kao trajni podsjetnik na tragične posljedice totalitarnih i autoritarnih ideologija, s ciljem da se slične tragedije više nikada ne ponove.

Župan Posavec i gradonačelnica Cividini istaknuli su važnost ovih vrijednosti, posebno naglašavajući da Međimurje danas predstavlja tolerantnu zajednicu otvorenu za sve koji žele pridonijeti njezinom razvoju i obogaćivanju. „Međimurje je mjesto gdje su svi dobrodošli, a našu posvećenost ljudima pokazujemo konkretnim djelima. Trudimo se pružiti podršku svakom pojedincu, s posebnim naglaskom na ranjive skupine poput starijih osoba i djece,“ poručili su Posavec i Cividini.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content