Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

U novom ciklusu obnove viši standard dobit će škole u Strahonincu, Donjem Vidovcu i Dunjkovcu, te Gospodarska škola Čakovec

Datum objave: 20. kolovoza 2024.

Nedavnom dodjelom ugovora o bespovratnim sredstvima započeo je novi ciklus obnove škola Međimurske županije ukupne vrijednosti 4.558.649 eura, kojim će novo ruho i viši standard dobiti područni školski odjeli u Donjem Vidovcu i Dunjkovcu, te Osnovna škola Strahoninec i Gospodarska škola Čakovec.

 „Dodjelom ugovora o bespovratnim sredstvima i službeno je započelo razdoblje provedbe projekata koji će u četiri naše škole donijeti znatno viši standard i sigurnost, odnosno kvalitetnije uvjete za učenike i prosvjetne djelatnike. Međimurska županija time nastavlja kontinuitet ulaganja u svoje obrazovne ustanove, uz niz investicija dogradnje i adaptacije, kao i izgradnje školskih sportskih objekata koji su u tijeku, kako bi u dogledno vrijeme sve naše škole stekle uvjete za jednosmjensku nastavu“, ističe župan Međimurske županije Matija Posavec.

Za aktualni ciklus obnove četiriju škola dodijeljeno je ukupno 2.705.484 eura bespovratnih sredstava, što znači da će Međimurska županija uložiti dodatnih 1.844.165 eura do ukupne vrijednosti projekata.

Veliki zahvat na zgradi Gospodarske škole Čakovec, uz postavljanje toplinske zaštite vanjskih zidova i krova, podrazumijeva i zamjenu stolarije te primjenu mjera za povećanja potresne otpornosti zgrade. Uredit će se 3.704,16 četvornih metara bruto površine na kojoj će se rekonstruirati kotlovnica, ugraditi novi sustavi za grijanje i hlađenje, obnoviti rasvjeta, ali i ugraditi platforma za pristup osobama s invaliditetom te urediti parkiralište za bicikle. Projektom je Gospodarskoj školi Čakovec osigurana i zelena infrastruktura odnosno hortikulturno uređenje okoliša.

I Osnovna škola Strahoninec dobiva novo ruho te će se u potpunosti obnoviti 1.921,80 četvornih metara površine. Uz toplinsku zaštitu objekta i ugradnju suvremenih sustava grijanja i hlađenja, zamijenit će se radijatori, rasvjeta i stolarija, ugraditi fotonaponska elektrana te postaviti električna punionica, projekt također podrazumijeva ugradnju platforme za pristup osobama s invalidnošću i novog parkirališta za bicikle.

U područnoj školi u Dunjkovcu obnovit će se 794,51 kvadratni metar građevinske bruto površine, te po izvedbi projekta dosegnuti minimalno 50 posto godišnje uštede primarne energije. Uz toplinsku ovojnicu vanjskog zida i stropa te toplinsku zaštitu kosog krova, izvest će se rekonstrukcija toplovodne kotlovnice te ugradnja suvremenih sustava za grijanje i hlađenje, ugraditi fotonaponska elektrana, te implementirati sustav rasvjete koji koristi LED tehnologiju.

Projekt obnove zgrade područnog školskog odjela u Donjem Vidovcu, uz ugradnju održivih energetskih sustava, zamjenu stolarije i rasvjete, te postavljanje toplinske zaštite zidova na ukupnoj površini od 384,77 četvornih metara, također će se urediti parkiralište za bicikle, ali urediti okoliš te park nadomak školske zgrade.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content