Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Uspješno završeno još jedno izdanje Međunarodnog nogometnog turnira koji privlači najbolje europske klubove

Datum objave: 19. kolovoza 2024.

Jedan od najjačih europskih nogometnih turnira za mlađe dobne kategorije, Međimurec 2024. održan je proteklog vikenda na stadionu Nogometnog kluba Dunjkovec-Pretetinec. Prvi "Međimurec" odigran je 1999. godine te je od regionalnog međunarodnog turnira izrastao u interkontinentalni turnir za igrače do četrnaest godina. 

Ovogodišnje 26. izdanje međunarodnog nogometnog turnira „Međimurec“ okupilo se 16 ekipa iz Hrvatske, Italije, Engleske, Češke, Norveške, Srbije, Bugarske, Švedske, Austrije, Slovačke, Mađarske i Slovenije.

Pobjednici ovogodišnjeg turnira, momčad Crvene zvezde, ponovili su svoj prošlogodišnji uspjeh, pobijedivši u finalnoj utakmici nakon jedanaesteraca Splitski Hajduk. Ipak, završnicu turnira obilježilo je nevrijeme, koje je onemogućilo odigravanje susreta za treće mjesto. U rijetkom i nesvakidašnjem slučaju, pobjednik je odlučen bacanjem kovanice, pa je Dinamo tako osvojio treće mjesto protiv Ferencvaroša iz Mađarske.

Među pojedincima, Mihailo Baković iz Crvene zvezde bio je najbolji strijelac, njegov suigrač Strahinja Malinovski najbolji vratar, dok je Kan Bjedić iz HNK Hajduk proglašen najboljim igračem turnira. Organizaciju turnira podržali su Međimurska županija i Međimurski nogometni savez, a nagrade najuspješnijim momčadima, igračima i strijelcima uručili su župan Međimurske županije Matija Posavec, načelnik Općine Nedelišće Nikola Novak, posebni savjetnik predsjednika HNS-a Zorislav Srebrić, član Izvršnog odbora HNS-a Mato Kljajić, predsjednik Nogometnog saveza Međimurja Kristijan Antolović, predsjednik Zajednice sportskih udruga općine Nedelišće Davor Berend te predsjednik organizacijskog odbora Mišel Ganzer koji je svojim entuzijazmom i predanošću doveo je do toga da na turnir godinama dolaze respektabilni europski klubovi, prepoznajući vrijednost ovog događaja. Zahvaljujući njegovoj viziji, na "Međimurcu" su svoje prve korake napravili mnogi sadašnji reprezentativci hrvatske nogometne reprezentacije.

S razlogom smo nosili titulu Europske regije sporta za 2022. godinu, što je učinilo Međimurje prepoznatljivim središtem za vrhunske sportske događaje. Nakon što je prošle godine na pripremama sa svojom ekipom boravio legendarni Steven Gerrard, ovih dana na našim terenima igraju se prijateljske utakmice hrvatske nogometne reprezentacije U17 protiv reprezentacija Katara, Škotske, Ujedinjenih Arapskih Emirata i Kuvajta. U četvrtak se u Nedelišću odigrala utakmica protiv Katara, jučer je na stadionu u Kotoribi održana utakmica sa Škotskom, danas u 17:30 na stadionu SRC Mladost u Čakovcu igra se utakmica s Ujedinjenim Arapskim Emiratima, dok će se u srijedu u Čakovcu, u 11 sati, održati susret protiv Kuvajta.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content