Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Macinec proslavio dan svojeg mjesta

Datum objave: 17. kolovoza 2024.

Uz blagdan Velike Gospe, tradicionalno mještani Macinca i njihovi gosti slave dan mjesta, tako je i danas, 17. kolovoza, Macinec po 25. puta proslavio dan mjesta. Nakon svete mise u Župnoj crkvi Pohoda Blažene Djevice Marije i mimohoda do sportskog terena, održan je kulturno-umjetnički program ispunjen folklorom, pjesmom i plesom u kojem su nastupili crkveni pjevački zbor, folkloraši, tamburaši i puhački orkestar KUU „Seljačka sloga“ Nedelišće, a u posebnom dijelu programa nastupale su Mažoretkinje Nedelišće te djeca iz Macinca.

Ovogodišnju 25. proslavu organiziralo je Vijeće mjesnog odbora i Udruga Maxenca koja danas svečano obilježava 20 godina svog postojanja, a u organizaciji su sudjelovale i ostale udruge iz Macinca.

Prigodnim su se riječima mještanima obratili predsjednik VMO-a Macinec, Ivan Krištofić, koji je istaknuo ponos i zadovoljstvo zbog dugogodišnje tradicije obilježavanja Dana mjesta. Načelnik Općine Nedelišće, Nikola Novak, posebno je zahvalio Međimurskoj županiji na značajnoj pomoći u realizaciji ključnih projekata, kao što su obnova Doma kulture u Macincu i rekonstrukcija županijske ceste prema Črečanu. Naglasivši da su ovi projekti od iznimne važnosti za poboljšanje kvalitete života svih mještana.

Župan Međimurske županije, Matija Posavec, uputio je čestitke povodom 25. proslave Dana mjesta Macinec, pritom staknuvši važnost zajedništva, tradicije i kontinuiranog razvoja mjesta. Dodao je da je Međimurska županija uvijek bila, i nastavit će biti, snažan partner u naporima da se Macinec razvija i napreduje. Župan je izrazio uvjerenje da će, uz podršku županije i zajedništvo svih stanovnika, Macinec nastaviti biti primjer uspješne lokalne zajednice koja čuva svoje vrijednosti i istovremeno gleda prema budućnosti.

Svečanosti su uz brojne mještane nazočili i zamjenik načelnika Zlatko Marciuš, predsjednik Općinskog vijeća Hrvoje Kolman te novi župnik vlč. Josip Biškup.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content