Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Ljetni radovi u školama Međimurske županije

Datum objave: 14. kolovoza 2024.

Ljetni praznici u međimurskim školama iskorišteni su za radove kako bi učenike na prvi dan škole dočekali uređeni i osvježeni školski prostori.

Tijekom ljetnih praznika, brojne škole u Međimurskoj županiji postala su gradilišta, kako bi učenici novu školsku godinu dočekali u obnovljenim i osvježenim prostorima. Više od milijun eura uloženo je u građevinske radove u desetak osnovnih i srednjih škola diljem županije, s ciljem poboljšanja uvjeta za učenike i nastavnike.

Jedno od najznačajnijih građevinskih zahvata u Međimurju bila je kompletna obnova područne škole u Zasadbregu. Radovi su obuhvatili kompletno uređenje prostorija u podrumu, prizemlju te na katu i tavanu, a dogradile su se i sanitarne prostorije. Uz dvije nove učionice na gornjoj etaži, uredila se i sportska dvorana u sklopu škole, uz kompletnu obnovu stolarije, instalacija, podova, opreme, uređenja fasade kao i okoliša zgrade. Završetkom ovih radova učenici područne škole Zasadbreg, od jeseni će pohađati nastavu u jednoj smjeni.

Osnovne škole u Vratišincu, Draškovcu, Donjoj Dubravi te područna škola u Donjem Vidovcu spojene su na javnu odvodnju, dok se radovi u osnovnoj školi Selnica još uvijek provode zbog složenijih zahvata na internoj kanalizacijskoj mreži kako bi se školski objekt mogao spojiti na javni sustav odvodnje.

U Svetoj Mariji, uz radove na kanalizacijskoj mreži, završava se uređenje učionica, što će omogućiti prelazak na jednosmjensku nastavu, dok se završetak radova na sportskoj dvorani očekuje do kraja godine, a trenutno se izvode soboslikarski radovi i sportski pod te vanjsko uređenje.

Područna škola Gardinovec uskoro će dobiti novo uređeno vanjsko igralište, a u Svetom Jurju u Trnju zamijenit će se postojeći kotao za grijanje s novim plinskim sustavom grijanja, čime će se postići znatne uštede.

Opsežni radovi dovršavaju se i u Osnovnoj školi Podturen te njezinim područnim objektima u Miklavcu, Sivici i Novakovcu, gdje se provode radovi na sanaciji i zamjeni podova, soboslikarski radovi, uređenju sanitarnih prostorija kao i ugradnji klima uređaja.

Radovi i na srednjim školama

Među srednjim školama, najveći radovi odvijaju se u Graditeljskoj školi, gdje je u tijeku završetak vanjskog igrališta, odnosno uređenje atletske staze, dok se u Ekonomskoj i trgovačkoj školi uređuje prostor bivšeg stana u novu učionicu te su u tijeku radovi na postavljanju podnog grijanja, a napravljen je i proboj prostorije prema matičnom dijelu škole. Srednja škola Prelog uskoro će dobiti novo ruho obnovom pročelja i uređenjem okoliša, pripremajući se za veliku transformaciju u centar izvrsnosti kroz projekt vrijedan 12 milijuna eura, za koji je Međimurska županija predala dokumentaciju.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content