Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Donja Dubrava uz blagdana svete Margarete obilježila svoj dan

Datum objave: 14. srpnja 2024.

Sveta Margareta zaštitnica je župe u Donjoj Dubravi, a njen blagdan obilježava se 13. srpnja. Taj je datum općina izabrala za svoj dan. Središnjica obilježavanja bila je svečana sjednica Općinskog vijeća koja je u predvorju škole u Donjoj Dubravi održana u petak, 12. srpnja.

Na svečanoj sjednici okupili su se brojni mještani, gosti i uzvanici, a kojima je srdačno gostoprimstvo poželio predsjednik Općinskog vijeća Josip Ribić,Kao predsjednik općinskog vijeća, želim vam svima zahvaliti na vašem prisustvu i doprinosu tijekom ove godine. Godina iza nas bila je puna izazova, ali i postignuća. Na sjednicama nam je ponekad nedostajalo sloge i zajedništva, pa smo ih nažalost, morali ponavljati. Međutim, vjerujem kako je svima nama Donja Dubrava na prvom mjestu i kako svi gledamo najbolje za interes ljudi koji žive u našem kraju. Unatoč nesuglasicama, svaki od nas ovdje prisutan dao je svoj doprinos razvoju i napretku naše zajednice,“ rekao je Ribić je zahvalio svim udrugama na području općine čiji trud i angažman doprinose kvaliteti života svih mještana i čine Donju Dubravu boljim mjestom za život.

Dan općine prilika je da se sagleda sve ono što se dogodilo i radilo u proteklom razdoblju – od realiziranih projekata do neostvarenih želja i planova. Načelnik Marijan Varga istaknuo je kako je Interpretacijski centar Palača međimurske popevke, vrijedan više od 5,5 milijuna eura najveći projekt koji će se provoditi u Općini. „Prije svega, želim izraziti svoju zahvalnost županu Posavcu i županijskim službama na pomoći pri kandidiranju ovog iznimno važnog projekta za Donju Dubravu, ali i za čitavo Međimurje,“ kazao je načelnik te dodao kako su se u proteklom razdoblju, kontinuirano provodile aktivnosti i ulaganja kako bi se poboljšala kvaliteta života mještana. „Kroz sve napore i brojne projekte koje provodimo nastojimo osigurati da Donja Dubrava bude mjesto u kojem se vi naši mještani osjećaju zadovoljno i ponosno,“ zaključio je načelnik.

Palača međimurske popevke, nalazit će se tamo gdje je našoj popevki i mjesto – u Donjoj Dubravi

Župan Međimurske županije Matija Posavec, pohvalio je brojne projekte koji se provode na području Donje Dubrave, kao i jedan od najvažnijih projekata za Međimursku županiju - projekt uređenja Palače međimurske popevke. „Interpretacijski centar Palače međimurske popevke, nalazit će se tamo gdje je našoj popevki i mjesto - u Donjoj Dubravi, rodnom mjestu naše Tete Lize – čuvarice međimurske popevke,“ rekao je župan te dodao kako popevku stoljećima prenosimo s generacije na generaciju, ljubomorno čuvamo od zaborava, promičemo i baštinimo te na taj način čuvamo naš identitet po čemu smo najprepoznatljviji.

Ambulanta Doma zdravlja i dalje će ostati i raditi u Donjoj Dubravi

Župan se osvrnuo na pitanje rada ambulante: „Želim otkloniti sve sumnje u vezi s pitanjem rada ambulante. Ambulanta Doma zdravlja i dalje će ostati i raditi u Donjoj Dubravi, kao i vaš liječnik. Zajedno radimo na rješavanju svih izazova kako bismo vam osigurali da i dalje imate nesmetan pristup kvalitetnoj zdravstvenoj skrbi,“ poručio je župan.

Čestitke je uputio i izaslanik Predsjednika Hrvatskog Sabora i gradonačelnik grada Preloga Ljubomir Kolarek te izrazio svoje zadovoljstvo postignućima općine Donja Dubrava te čestitao svim mještanima Dan općine. Kolarek je istaknuo važnost projekata koji se provode u općini, naglasivši kako su oni od ključne važnosti za daljnji razvoj cijelog kraja.

Svečana sjednica Općinskog vijeća ujedno je bila i prilika za podjelu zahvalnica, plaketa i priznanja najuspješnijim pojedincima. Uručene su nagrade najuspješnijim učenicima, i to Antoniji Ipša, Aronu Punčikar, Patriku Žinić, Teu Knezu i Magdaleni Horvat za odličan uspjeh tijekom svih osam godina školovanja, zatim Nini Varga za osvojeno prvo mjesto na županijskom natjecanju u rukometu i sudjelovanje na državnom natjecanju u rukometu, Stipi Popoviću dobitniku nagrade Josip Slavenski za posebna postignuća tijekom gimnazijskoga obrazovanja te Ani Sabočanec za osvojeno 1. mjesto na međunarodnom natjecanju mažoretkinja.

Godišnje zahvalnice primili su Hajdinjak Marijan za dugogodišnji aktivan angažman u Udruzi dragovoljaca i veterana Domovinskog rata, ogranak Donja Dubrava, Čituš Mirjana za pokretanje ženske košarke u Donjoj Dubravi te za dvadesetogodišnji aktivni angažman u Košarkaškom klubu „Dubravčan“, Vučenik Dejan za dugogodišnji aktivan rad i doprinos u radu Nogometnog kluba „Dubravčan“ i Marijana Harča za izdavanje zbirke pjesama „Pjesmom protiv predrasuda“ i promociju Općine Donja Dubrava van granica Općine.

Plakete općine Donja Dubrava dodijeljene su Karloci Marku za dugogodišnju promidžbu Donje Dubrave kroz djelovanje u glumačkoj sekciji Kulturno umjetničkog društva Seljačka sloga Donja Dubrava i za aktivno bubnjarstvo punih 30 godina, Žinić Vladimiru za izniman doprinos vatrogasnom društvu i Donjoj Dubravi punih 20 godina i Jančec Većeslavu za aktivan rad u Puhačkom orkestru i u Kulturno umjetničkom društvu „Seljačka sloga“ Donja Dubrava punih 50 godina.

Sjednici su uz brojne mještane prisustvovali zamjenik župana Josip Grivec, predsjednik Skupštine Međimurske županije Dragutin Glavina, saborski zastupnik Predrag Štromar, načelnici brojnih međimurskih ali i prekograničnih općina te direktori i ravnatelji javnih ustanova.

U glazbenom programu sjednice nastupili su učenici Osnovne škole: Fran Kolarić, člana Puhačkog orkestra Općine Donja Dubrava, Dina Štefić uz pratnju školskih tamburaša i članova školskog etno-benda Brune Rusak, Magdalene Horvat, Davida Punčikara, Ivana Žinića, Leonarda Šatvara, Petra Klarića i Davida Čižmešije. Ela Horvat i Nela Klipić, Teo Knez, Patrik Žinić i Andi Miser, a učenike je za nastup pripremio profesor Antun Horvat.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content